Woeste brief van boze vegan na zoveelste BBQ

Het begon allemaal toen een bewoner een handgeschreven brief ontving van een boze buurman die luidt: ”Zou je a.u.b. je raam dicht willen doen wanneer je aan het koken bent? Mijn familie en ik zijn vegetariërs en de geur van het vlees maakt ons ziek en boos. We zouden je begrip erg op prijs stellen. Wayne, Sarah en de kinderen.”

boze vegan brief 1

Kort daarna ging de brief viraal op Facebook nadat de ontvanger genaamd Kylie de foto’s had geplaatst op het internet. De brief die erop volgde plaatste Kylie ook op Facebook, nadat de vegan familie haar erop wees ontzettend onbeleefd te zijn geweest door de brief openbaar te maken.

Op social media heeft de brief voor veel ruzie gezorgd tussen vegetariërs/veganisten en mensen die wel vlees eten. Ook hadden veel mensen wat te zeggen over de boze veganistische familie. Zo luiden de reacties als volgt: ‘Dit is toch belachelijk? Je buren hebben alle recht om te koken wat ze willen.’ en ‘Waarom zou iemand zijn eetgewoonte moeten veranderen om iemand anders een plezier te doen?’. Andere mensen waren het hier niet mee eens. Zo zegt iemand: ‘Met een beetje beleefdheid kom je al een heel eind, het is toch niet dat ze je vragen om je woning te verlaten?’

boze vegan brief 2