VeChain en LVMH in potentie een geniaal partnership

Laten we allereerst starten met zeggen dat er helemaal niets (ik herhaal NIETS) officieel bevestigd is. Er was weliswaar wat actie op Twitter door die volg-actie, maar other than that bleef het tamelijk stil. Toch was enkel die actie – en gebeurtenissen uit het verleden voorafgaand aan partnerships – genoeg reden voor enthousiastelingen om hoop uit te spreken. Een partnership tussen VeChain en de LVMH-group zou namelijk enorme gevolgen hebben (in positieve zin) en tevens niet eens zo vreemd zijn.

Voor degene die nog niet weet wat de LVMH-group is: “The LVMH group comprises 70 exceptional Houses that create high quality products. It is the only group present in all five major sectors of the luxury market:  Wines & Spirits, Fashion & Leather Goods, Perfumes & Cosmetics, Watches & Jewelry and Selective Retailing.”

vechain partnership lvmh group twitter MAN MAN 2

Het is dus een bedrijf dat zich ontplooit door zoveel mogelijk luxemerken onder haar hoede te nemen en deze te ontwikkelen door de verspreiding van enkel de beste mensen op de beste positie. Om een paar voorbeelden te noemen: Hublot, Tag Heuer, Louis Vuitton en Belvedere zijn allemaal onderdeel van de LVMH-group.

VeChain is ontwikkeld om replica’s en kopieën tegen te gaan binnen de retail-branche. Daarnaast is de blockchain ontwikkeld om processen van aankopen en verzending te monitoren en authenticiteit eenvoudiger te waarborgen. Kortom, VeChain en LVMH zijn op papier een match made in heaven.

De reden van deze actie ligt echter bij iets veel kleiners (vooralsnog)

Wat volgens velen én insiders de reden achter het volgen blijkt te zijn, is echter véél kleiner dan iedere VEN-bezitter had gehoopt. De LVMH-group heeft namelijk gisteren een event gehad waarop ze hun interesse in een aantal specifieke start-ups liet blijken. In deze lijst van enkele tientallen start-ups vinden we ook VeChain terug. Kortom, de LVMH-group is haar horizon omtrent start-ups aan het verbreden en hierbij werd (onder andere) VeChain als voorbeeld genoemd.

vechain partnership lvmh group twitter MAN MAN

Geduld is een schone zaak

Een tegenvaller voor velen die gehoopt hadden op een ongelooflijke pump. Toch is het licht aan ’t eind van de tunnel niet helemaal gedoofd. Hier hebben we een simpele reden voor: de Blockchain-technologie is er een die blijft. Hoe je ’t wendt of keert, deze technologie heeft enorme potentie en wordt achter de schermen op steeds meer plekken geïmplementeerd. De Cryptocurrency-markt is dat ook – deze moet alleen volwassen worden (dat gebeurt as we speak).

Wij hebben vanaf begin af aan gezegd dat VeChain een veelbelovend project is en dat geloven we nog steeds. Bedrijven als de LVMH-group zijn beslist bezig met het kijken naar de mogelijkheden wat betreft deze technologie. Hoe of wat, dat is vooralsnog enkel gokken, maar ’t feit blijft dat VeChain een perfecte partner zou zijn voor een retail-gigant als de LVMH-group. Ze staan op elkaars radar, nu is ’t wachten op een verdere ontplooiing.