Je VanMoof e-bike op slot zetten in de toekomst

Deze opmerkelijke app genaamd “Bikey” is speciaal ontworpen voor VanMoof-bezitters en is ontwikkeld door het getalenteerde softwareteam van het Belgische e-bikemerk. Volgens hen verdient elke fiets het om veilig op de weg te blijven, en dat is precies de reden waarom ze deze app hebben gecreĆ«erd.

Op dit moment bevindt het Amsterdamse fietsenmerk VanMoof zich in een financieel benarde situatie. Onlangs heeft het bedrijf uitstel van betaling gekregen en heeft het twee maanden de tijd om de zaken weer op de rails te krijgen. Als er geen oplossing komt, dreigt het bedrijf failliet te gaan.

Als dat noodlot toeslaat, kunnen de servers van VanMoof uiteindelijk offline gaan. Dit zou betekenen dat fietsen niet langer op slot kunnen worden gezet of ontgrendeld kunnen worden.

De app Bikey is gratis te downlaoden

Gelukkig is er nu de gratis Bikey-app, die exclusief beschikbaar is voor iPhones. Gebruikers kunnen eenvoudig hun VanMoof-fiets koppelen aan de app en hun unieke digitale fietssleutel veilig opslaan. Cowboy benadrukt dat deze informatie op de telefoon zelf blijft en niet wordt opgeslagen op een server.

Op dit moment functioneert Bikey alleen als fietssleutel en is het alleen compatibel met de S3- en X3-modellen van VanMoof. Er wordt echter hard gewerkt aan ondersteuning voor de nieuwste modellen, zodat ook bezitters van deze fietsen binnenkort kunnen profiteren van deze handige app.