Wat is ‘No Bra Day’?

No Bra Day is een jaarlijks terugkerende dag. Op deze dag worden vrouwen aangemoedigd om geen bh te dragen als een manier om bewustzijn te creëren over borstkanker, de impact ervan op het leven van mensen en om steun te betuigen aan overlevenden van de ziekte. Hoewel No Bra Day oorspronkelijk begon als een sociale mediacampagne, heeft het sindsdien wereldwijd erkenning gekregen en dient het als een belangrijk evenement om solidariteit en empowerment voor vrouwen te bevorderen. Vanessa Hudgens geeft deze dag elke dag erkenning.

Wat is Pinktober?

Dat No Bra Day jaarlijks terugkeert in oktober, is niet zomaar. Deze maand is inmiddels ook wel bekend als Pinktober. Dat is een maand durende internationale campagne die plaatsvindt in oktober om bewustzijn te creëren over borstkanker. Deze campagne richt zich op het informeren van mensen over de ziekte, het stimuleren van vroege detectie door middel van screenings, het ondersteunen van onderzoek naar behandelingen en genezing, en het bieden van steun aan iedereen die getroffen is door borstkanker.

Vanessa Hudgens viert wel vaker No Bra Day

Een heel serieus onderwerp dus, al is het dragen van geen bh ook een uiting van feminisme. Vanessa Hudgens ziet graag dat vrouwen ‘lekker kunnen doen wat ze willen’ en daarin gesteund worden. “Vroeger kleedden vrouwen zich meer bedekt”, vertelde Vanessa Hudgens in een interview met Glamour UK. “Ik heb het gevoel dat het nu veel meer wordt geaccepteerd dat vrouwen zich presenteren op een manier die voor henzelf prettiger voelt.”

Vanessa Hudgens wil dan ook zo min mogelijk een bh dragen. “Free the n**ple! Bh’s zijn niet comfortabel”, aldus de 34-jarige actrice. Dat wil overigens niet zeggen dat ze vindt dat iedereen bh-loos door het leven moet gaan. “Als je jezelf comfortabeler en zelfverzekerder voelt met een bh aan, draag er dan gewoon een. Maar ik persoonlijk vind bh’s dus echt helemaal niets. Dan voel ik me beperkt”.

Omdat wij de moeilijkste niet zijn, hebben we hieronder een aantal foto’s van Vanessa Hudgens terwijl ze aan het genieten is van haar No Bra Day: