Laat je innerlijke narcist de vrije loop

Om je Valentijnsdag enigszins vermakelijk of aantrekkelijk te maken is het essentieel dat je iedere vorm van schaamte van je af gooit. Het gaat er namelijk beslist niet beter op worden als je niet open staat voor een beetje chaos. Er vanuitgaande dat 2019 jouw jaar wordt, moeten we dus eventjes schijt hebben aan alle love doves, sociale gewoontes en liefdesnormen. Want: jouw Valentijnsdag moet schitteren als nooit tevoren.

#1: Ga naar een restaurant om te flirten met datende vrouwen

Dit is er een die de innerlijke hyena in je los laat. Waarom zou je moeite steken in het veroveren van potentieel vrouwelijk schoon als anderen dat ook voor je kunnen doen? Doe lekker rustig aan joh, trek je lekkerste outfitje aan, dompel jezelf onder in een lekker luchtje en zorg voor gladgestreken wenkbrauwen. Ga naar een hip restaurant en neem plek aan een tafel met overzicht. Zorg dat je zorgvuldig kunt focussen op prooien die – bij een onoplettend moment – volledig verslonden worden. Niet letterlijk natuurlijk.

valentijn date liefde romantiek tips MAN MAN

Wacht rustig totdat de heer van de tafel naar ’t toilet gaat, gooi je charmes in de strijd. Let op lichaamstaal, laat je innerlijke casanova los. Het is natuurlijk nogal gedurfd om deze strategie te hanteren en de kans is vrij groot dat het op niets uitloopt. Sterker nog, door de sterke liefdes-aura in de lucht en het zijn van een externe bedreiging is een fiasco een reëele optie. Desondanks ben je wél verzekerd van spanning en sensatie. Beter dan op de bank naar ‘Sex Education’ kijken, toch?

#2: Stuur al je exen een bosje rozen, laat ze weten dat je nog meespeelt

Deze optie is er een voor de ijskoude John Snows van deze wereld. Ben bereid om een shitload aan haatberichten te ontvangen. Daarnaast bestaat de kans dat je een ex contacteert die zojuist haar halfjarig jubileum viert met een of andere anabolen-knuffelaar – welke besluit om jou en je schattige voordeur te verbouwen. Een risicovolle ondernemen, maar daarom niet minder spannend. Soms moet je gewoon even merken dat je leeft. Uiteraard moet het wel binnen de perken blijven, dus zorg dat de rozen niet al te duur zijn. Het merendeel belandt waarschijnlijk regelrecht in de prullenbak. Mocht je je literaire kunsten willen delen, voeg dan vooral een leuk kaartje toe.

valentijn date liefde romantiek tips MAN MAN

#3: Biedt jezelf aan als hét gezelschap voor eenzame dames op Tinder

Als je je bio nou even aanpast en meteen erin zet dat je een gratis etentje, sauna, champagne-proeverij en een overnachting in een 5-sterren hotel in de aanbieding hebt, dan is de rest geschiedenis. Het is weliswaar niet de meest originele, diepgaande manier van een date scoren, maar het zal vast werken voor je. Bovendien troef je zo alle andere matches af, wat meteen weer je ego streelt. Kortom: als je toch gemaakt bent voor een lekkere oppervlakkige bedoeling, doe het dan meteen goed. Het heeft niet onze voorkeur, maar misschien slaagt het voor jou. Wie niet waagt..

Uiteraard zal een echte gentleman zich niet verlagen tot dit niveau

Ondanks het feit dat je hier best een prettige spanning mee op kunt bouwen, willen we je het van harte afraden om deze adviezen na te leven. Het klinkt natuurlijk nogal plat en er komt weinig compassie bij kijken, maar dat is ook écht zo. Een goede heer zal vanzelf een goudstuk treffen, dat heeft gewoon tijd nodig. Als je Valentijnsdag dus alleen doorbrengt, niet getreurd. Voor jou is er vast ergens een dekseltje of potje te vinden – het duurt alleen iets langer dan je had gehoopt. Voor eenieder die wel een schoonheid mag vergezellen op 14 februari: geniet ervan.