Dagtocht naar de Great Barrier Reef

De exclusiviteit van Heart Island Pontoon doet niets af aan de bijzondere ervaring die je te wachten staat. Ben je eenmaal afgezet op het helikopterplatform, dan heb je nog exact 90 minuten de tijd om een boottocht door het beroemde Heart Reef te maken. Die 90 minuten kun je overigens uitstekend gebruiken om rond de nabijgelegen lagunes te snorkelen of in het ponton te zwemmen, in het overdekte zwembad.

De helikoptervlucht zelf duurt slechts 30 minuten. Tijdens de korte vlucht kun je genieten van een ongelooflijk uitzicht op de Whitsunday Islands en de Whitehaven Beach voordat je uiteindelijk aankomt op de landingslocatie voor een bezoek aan het Great Barrier Reef. Het ponton ligt afgemeerd in zand en wordt aangedreven door wind- en zonne-energie. Kortom, een ecologisch zeer verantwoorde dagtocht.

2.300 kilometer lang

Het Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Om je een beetje een idee te geven: het is ruim 2.300 km lang en is naar schatting 500.000 jaar oud. Het koraalrif  loopt van het zuidelijke deel van de Australische provincie Queensland helemaal door tot het zuidelijkste deel van Papoea Nieuw-Guinea. Mocht je denken dat het geheel onder water ligt, dan heb je het mis. Het koraalrif omvat talrijke eilandjes en atols. Sommige eilanden die tot het koraalrif behoren zijn overigens gewoon bewoond.

Great Barrier Reef

Het koraalrif spreekt al jaren tot de verbeelding vanwege de ligging en de unieke schoonheid. Het geheel wordt door veel wetenschappers liefkozend ‘het grootste organisme op aarde’ genoemd. De omvang van het rif in combinatie met het heldere water en de vele kleuren, zorgen ervoor dat het zelfs vanuit de ruimte zichtbaar is.

Goed gevulde portemonnee is verplicht

Met die gegevens in het achterhoofd is het een uitdaging op zich om het koraalrif te bezoeken. Bijvoorbeeld door een dagtocht te organiseren. Gelukkig hoef je dat niet alleen voor jezelf te doen, het ponton biedt ruimte voor maximaal zes medereizigers. Wat je in ieder niet moet vergeten is een goed gevulde portemonnee. De kosten bedragen namelijk 999 dollar, per persoon welteverstaan.

mooiste koraalrif