Roadtrip Cuba, een onvergetelijke belevenis

Cuba is een prachtig land waar veel plekken te bezoeken zijn die je zeker niet mag missen. Van prachtige gebouwen, strakke witte stranden en feestelijke muziek; Cuba heeft je erg veel te bieden. Hieronder vind je 10 toffe bestemmingen die je dan ook zeker niet mag missen, samengesteld in een prachtige roadtrip.

Havana

We beginnen de roadtrip in de hoofdstad van Cuba. Havana bestaat uit een oud en nieuw deel: Habana Vieja en Centro Habana. De stad biedt vele opties die zeker de moeite waard zijn om een paar dagen te spenderen. El Capitolio en Plaza de la Revolution met het monument van José Marti zijn toffe plekken in het nieuwe gedeelte van de stad die je zeker niet mag overslaan. Maar voor het echte Cuba is het oude deel een prachtig startpunt van je reis. Hier vind je de oneindige straatjes, muziek op elke hoek, de geur van mojito’s en natuurlijk de kleurrijke pleinen. Plaza Vieja en Plaza de la Cathedral zijn twee van de bekendste pleinen van Havana. Waan jezelf ’s avonds in de oude barretjes, bestel een Havana Club en geniet!

Roadtrip Cuba MAN MAN

Vinales

Vanuit het drukke stad Havana vertrek je naar het platteland van Cuba, Vinales. Slaap bij de lokale bewoners, Casa Particulares, maak deel uit van een Cubaanse familie en maak prachtige paardrijtochten door Vinales heen. Je belandt hier midden in la tierra del tabaco, oftewel het vruchtbare land waar volop tabaksplanten groeien. Bezoek een sigarenboer en ontdek hoe de sigaren op authentieke wijze worden gemaakt. Geniet van de mooie omgeving en kom tot rust in het prachtige Vinales.

Cienfuegos

Waan je in het pareltje van het zuiden, Cienfuegos. De stad heeft een industrieel karakter en is daarom ook net wat anders dan de andere Cubaanse steden. Maar zeker de moeite waard. De stad kent nog vele Franse koloniale invloeden die hier samenkomen met de Cubaanse cultuur. Cienfuegos is een heerlijk stadje waar je lekker kunt relaxen. Breng een bezoekje aan Palacio de Valle, wandel door Avenida 54, breng je dag luierend op het strand door op Playa Rancho Luna en vergeet Parque Jose Marti niet.

Roadtrip Cuba MAN MAN

Trinidad

Trinidad staat ook wel bekend als het picture-perfect stadje van Cuba. De stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is tevens één van de best bewaarde koloniale steden ter wereld. De kleurrijke gebouwen, smalle straten, oldtimers, mannen met dikke sigaren, cocktails en niet vergeten de muziek maken Trinidad een pracht stad dat zeker een bezoekje verdient.

Camagüey

Een bezoek aan Camagüey is een heerlijk uitstapje om aan het drukke Trinidad te ontsnappen. Verdwaal in de kronkelstraatjes, ontdek de stad en geniet van de prachtige kerken. Wandel in de mooie parken en vergeet zeker niet om een drankje te doen in de gezellige barretjes. Salud! 

Roadtrip Cuba MAN MAN

Bayamo

Bayamo is een vriendelijk bergstadje waar je de verstopte rebellenbasis, Comandancia de la Plata, kunt bezoeken. Hier bereidde Fidel en Che hun revolutie voor midden in de dichte bossen van het Sierra Maestra gebergte. Wandel door het gebergte en geniet van het prachtige uitzicht.

Santiago de Cuba

De stad staat ook wel bekend als de tweede stad van Cuba. Santiago de Cuba staat vol met koloniale gebouwen, heeft een rijke geschiedenis en het ligt direct aan zee. Overal waar je bent hoor je muziek van straatmuziekkanten. Wanneer je in de zomer Santiago de Cuba een bezoekje brengt kun je bovendien genieten van het Cubaanse Carnaval. Er zijn dan optochten door de hele stad, ouderwetse foodtrucks, kermisattracties en straten vol met feestende mensen.

Roadtrip Cuba MAN MAN

Baracoa

De volgende stop van de roadtrip is het piepkleine stadje Baracoa. In vergelijking met de andere steden in Cuba is dit een typisch tropisch stadje. Bananenbomen, cacaoplantages en de jungle zijn kenmerkend voor Baracoa. Rondom het stadje liggen prachtige goudwitte zandstranden,  maar ook het lokale stadsstrand is zeker een bezoekje waard. Het strand is namelijk zwart van kleur. Buiten de Malecón, Casa de la Trova en het heerlijke eten is er in het stadje zelf is er niet per se veel te beleven. Echter is het wel een goed punt om prachtige uitstapjes te maken. Van een hike over de El Yunque, varen in de Yumurí-kloof of zonnebaden op Playa Maguana.

Santa Lucia

Is het tijd voor wat ontspanning op een wit zandstrand? Dan is Santa Lucia daar de perfecte spot voor. Geniet van luxe resorts metundrukwekkende snorkel- en duikplekken. Even tijd voor wat anders? Bezoek dan de Bahia de Nuevitas, een lagune met honderden felroze flamingo’s.

Roadtrip Cuba MAN MAN

Varadero

Varadero is alweer de laatste spot van deze heerlijke roadtrip door Cuba. Het is een echte badplaats in Cuba en wordt ook wel Playa Azul genoemd. De plek bevindt zich op het schiereiland Hicacos. Het parelwitte zand, helderblauw water en het ruim 20 kilometer lange strand is kenmerkend voor Varadero. Er is voor de rest niet erg veel te beleven hier, maar Calle 62 is de perfecte plek wanneer je op zoek bent naar leuke barretjes.

Meer vakantietips? Check de website van Travelspring en laat je inspireren.