Jarenlang voor de gek gehouden door eigen vriendin

Zijn ex-vriendin heeft hem jaren voor de gek gehouden door de resultaten van zijn vaderschapstest te vervalsen met behulp van het DNA van de biologische vader van het kind. Jarenlang zorgde hij met veel liefde voor het kind en gaf hij financiƫle steun aan zijn ex-vriendin, maar nu is hij het zat en zoekt hij gerechtigheid.

De 30-jarige man deelde zijn verhaal op Reddit. “Mijn toenmalige vriendin werd zwanger toen ik 18 was. Ze vertelde me dat ze me rond dezelfde tijd had bedrogen met een ander. Ik vergaf haar onder de voorwaarde dat er wel een vaderschapstest zou komen. Vervolgens heeft ze de vaderschapstest vervalst met behulp van het DNA van de echte vader.” legt hij aan de lezers van Reddit uit.

Toen kwam ik er uiteindelijk achter dat het kind niet van mij was. Dit heeft mij zoveel jaren van mijn leven gekost en ook voor de jongen een groot probleem gecreĆ«erd. Ik heb bewijs van beide DNA-testen, maar toch willen de aanklagers in mijn staat mijn zaak niet in behandeling nemen.” Uiteindelijk heeft hij alle instanties die hij zich maar kon bedenken gebeld om zijn situatie uit te leggen, maar niemand kan hem echt hulp bieden. “Waarom neemt niemand deze zaak aan? Kan ik echt niks doen?” is zijn vraag aan de Reddit lezers.

Reacties van de lezers op Reddit

Zijn verhaal kreeg uiteraard veel reacties. “Er staan veel juridische opties voor je open, maar ik denk dat het moeilijk zal zijn om de moeder te straffen zonder het kind te straffen.” Vervolgens reageerde een andere lezer: “Ze gaat niet naar de gevangenis, er zal niets gedaan worden. De rechter zal je waarschijnlijk vertellen dat je al elf jaar zijn vader bent en dat zal je in ieder geval financieel blijven.” Een andere lezer vroeg zichzelf af hoe je ineens kan stoppen met te houden van je zoon omdat zijn bloed niet van hem is. “Dit is een enorm groot verdriet voor jou en die jongen. Persoonlijk zou ik een aanklacht indienen voor de volledige voogdij en haar zeggen dat ze weg moet gaan. Ik denk dat een rechter jou hierin voordeel zal geven.