Het waargebeurde verhaal achter Cristo y Rey

Cristo y Rey (Engels: Untameable) neemt je dus mee in het liefdesverhaal tussen Ángel Cristo en Bárbara Rey, wat zich in 1979 afspeelt in Madrid. Zo is Ángel de allerbeste circustemmer ter wereld en is Bárbara een zeer bekende actrice. Uiteindelijk slaat de vonk tussen de twee over en wordt hun bruiloft zelfs benoemd tot bruiloft van het jaar. Al snel wordt het huwelijk tussen de twee een miljoenenbusiness die allemaal om geld, roem en luxe draait. Maar hoe mooi ze zich ook naar de buitenwereld presenteren, er spelen buiten de schijnwerpers veel problemen. Zo heeft het stel te maken met verslaving, mishandeling, gok- en relatieproblemen. Bárbara schijnt zelfs een affaire te hebben met een machtig staatsman.

Bárbara stopt uiteindelijk met haar carrière als actrice en besluit om net als haar man ook bij het circus te gaan werken. Hier werkt ze uiteindelijk als olifantentrainer. Ondanks dat ze niet meer in films te zien was, kreeg het populaire stel zelfs een eigen televisieprogramma op de Spaanse zender RTVE. Later in de serie zal te zien zijn waar het stel door de jaren heen allemaal nog meer mee worstelt.

cristo y rey untameable

Bekende Spaanse acteur en actrice in de hoofdrol

De hoofdrolspelers zullen je misschien wel bekend voorkomen, want Bárbara en Ángel worden door Belén Cuesta en Jaime Lorente gespeeld. Beiden waren eerder ook al in de populaire Spaanse serie La Casa de Papel te zien.

Bekijk hieronder de trailer:

 

Beoordelingen van kenners en reacties van Netflix-kijkers

Op IMDb scoort deze nieuwe serie een 6.3 van de 10 sterren. Een ruime voldoende dus. Wij gingen op Twitter op zoek naar reacties van de ‘normale’ kijker op Netflix en selecteerden een aantal berichten van hen. Bekijk ze hieronder: