Een horloge moet jouw persoonlijkheid weerspiegelen

Zoals we dat al zo vaak hebben gemeld. Een horloge is niets anders dan een verlengstuk van je persoonlijkheid. Of je het wil of niet: het zegt enorm veel over hoe jij als persoon bent. Het is dan ook best vreemd dat horloges al een hele poos worden gemaakt zoals de traditie dat voorschrijft: één model, met een paar kleurverschillen. Natuurlijk zijn er meerdere ‘smaken’ bij iedere merk, maar de strekking van het verhaal blijft grotendeels hetzelfde. Vreemd, zeker wanneer je erbij stil staat dat het dus een accessoire zou moeten zijn wat naadloos aansluit bij jouw wensen en behoeftes.

Gelukkig maakt de industrie een transformatie door en kunnen wij daar met volle teugen van genieten. Juist daarom is een merk als UNDONE een perfect voorbeeld van wat wij graag zien gebeuren. De eenvoud van het horloge behouden zoals we dat kennen, maar de koper (jij en ik) de mogelijkheid geven om juist daarin te spelen met eigen smaak en creativiteit. Het resultaat is een horloge dat precies zo is, zoals jij dat graag ziet. Willen we dat niet allemaal?

Horloges-14

UNDONE geeft het papier en ’t potlood, jij bepaalt de tekening

UNDONE is ontstaan uit de vraag naar personalisatie. Kijk maar om je heen, overal zie je dat men een persoonlijk tintje wil toevoegen aan alledaagse producten. Of dat nu een auto is, een fiets, je woninginrichting of je kledingstijl; alles is aangepast op jouw persoonlijke wens. Waarom zou je dan naar een juwelier gaan en een horloge kiezen dat al volledig kant en klaar in de etalage ligt? Tuurlijk, er zijn merken die geroemd zijn vanwege hun kwaliteit en historie – maar zelfs daar blijft het allemaal kiezen uit vooraf vastgestelde mogelijkheden. Als het aan UNDONE ligt komt daar nu verandering in.

De basis bij het merk bestaat uit een klassiek vormgegeven chronograaf (Urban / Mystique) en een robuuste duiker (Aqua). Modellen die als het ware de essentie van horlogerie uitdragen en die – in onze optiek – perfect functioneren als een basis waar je goed op voort kunt borduren. Nu weten we dat customizen vaak erg karig is bij producten als horloges, dus om als merk zijnde zoiets uit te dragen als het Unique Selling Point.. dat vergt enig lef.

Horloges-10

Undone man man 02

Urban

Undone €230 Shop nu
undone man man 06

Urban

Undone €245 Shop nu

Toch wordt dit punt door UNDONE rigoureus getackeld. Laten we wel wezen: een persoonlijk horloge komt niet tot stand met de keuze van een ander bandje. Dus, krijg je meteen een hele menukaart aan mogelijkheden voorgeschoteld – tot het plaatsen van initialen of woorden op de wijzerplaat aan toe. Kortom, de horlogeliefhebber kan bij het gebruiken van de customizer naar hartenlust combineren, veranderen en uitproberen. Net zolang totdat jij je favoriete horloge als eindresultaat op het beeldscherm ziet verschijnen.

De beste match voor ieder moment

Met een duiker en een slanke chronograaf in de aanbieding zou je voor vrijwel iedere situatie een geschikt horloge kunnen samenstellen. Sterker nog, we zijn in staat geweest om de Urban dusdanig vaak te veranderen dat zelfs deze chronograaf uiteindelijk nog door het leven kon gaan als ‘dress watch’ – ook al is het in strijd met de officiële regels zoals puristen die graag hanteren. In de foto’s is duidelijk te zien dat er een horloge is voor iedere stijl. Zo kun je er voor kiezen om je horloge heel minimalistisch te stijlen, maar is ook een opvallender jasje geen probleem.

Het personaliseren van je horloge gaat ver. Je begint met de keuze voor een kast (goud, zilver, rosé goud of zwart) en vervolgens ga je verder met de wijzerplaat. Deze kent een uitgebreid pallet aan keuzes. De bekende ‘panda-dial’ behoort hierin ook tot de opties. Alleen al voor de wijzerplaat is het mogelijk om te kiezen uit 26(!) verschillende stijlen. Als je er daarna ook nog bedenkt dat je zowel de stijl van de wijzers evenals de kleur kunt veranderen, dan kun je je wel indenken dat hier oneindig veel combinaties uit voortvloeien.

Horloges-2

Undone man man 03

Urban Gold

Undone €245 Shop nu
Undone man man 04

Aqua Grey Cerakote Case

Undone €470 Shop nu

Zoveel mensen, zoveel wensen‘, is wat bij UNDONE echt tot z’n recht komt. Het merk speelt enorm handig in op de wens iets persoonlijks te creëren en doet dit zeer behoorlijk. Voor een prijs van $295 voor de Urban chronograaf (met optie tot customizen), heb je een zeer behoorlijke horloge voor een net bedrag. Het horloge gebruikt een zogenaamd Mechaquartz uurwerk, wat er voor zorgt dat de nauwkeurigheid nog hoger ligt dan bij een regulier quartz uurwerk. De basale verschillen zijn onder andere terug te vinden in het glijden van de chronograaf secondewijzer – waar deze normaliter ook tikt.

Een automatische duiker voor de echte liefhebber

Mocht je het toch iets hogerop willen zoeken, dan kun je uiteraard altijd nog voor de Aqua kiezen. Deze duiker wordt geleverd met een automatisch uurwerk – het NH35A uurwerk. Mocht je dit bekend in de oren klinken, dat kan, het is namelijk een uurwerk gemaakt en geleverd door Seiko. De Aqua kost weliswaar $475, maar in verhouding is het nog steeds een zeer aardig product. De mogelijkheden wat betreft personaliseren zijn iets minder uitgebreid dan bij de Urban, maar toch overweldigend.

Horloges-16

undone man man 01

Urban Gold

Undone €245 Shop nu
undone man man 05

Urban PVD Coated Black

Undone €245 Shop nu

Daarnaast krijg je een zeer robuust horloge mét een net uurwerk. Kortom: beide horloges zijn enorm scherp geprijsd. Tel daar de mogelijkheid tot personaliseren bij op en je hebt een absolute markttopper. We durven dan ook te stellen dat er op dit moment, in dit segment geen ander merk is als UNDONE. Het merk heeft zichzelf een zeer sterke positie toe weten te kennen door de veelzijdigheid en het lijkt erop dat dit slechts het begin is. Voor meer informatie kun je natuurlijk terecht op de website van UNDONE. Kijk uit dat je jezelf niet verliest in het aanpassen en tweaken van je favoriete horloge.