Rolex-horloges, een prooi voor diefstal

Het afgelopen jaar zijn er in Nederland en aantal gevallen geweest waar Rolex-horloges worden gestolen van de eigenaar, vaak op brute wijze. Maar dit gebeurt niet alleen in ons land, het is een wereldwijd probleem. Zo ook in Londen.

In West End, een van de duurdere wijken van Londen, zijn ze bezig met het bestrijden van zogeheten ‘Rolex Watch Gangs’. Dit zijn groepen die op pad gaan met maar één doelstelling: het spotten én stelen van dure horloges. De politie stuurt undercoveragenten de straat op, rondom dure nachtclubs en restaurants, om zo de dieven in de val te lukken.

Zowel in 2022 als in 2023 voerden de agenten meerdere operaties uit en daarbij zijn 27 mensen gearresteerd, waarvan er 21 werden veroordeeld. De agenten geven aan dat de dieven zich niet specifiek richten op één merk horloge, maar dat alle horloges met een hoge waarde (zoals de horloges van Rolex en Patek Philippe) als beoogde buit dienen. Hierbij kan je denken aan horloges met waardes tussen de € 10.000 en € 100.000.

Bekijk hieronder een fragment van waarop te zien is dat een undercoveragent met een neppe Rolex wordt beroofd van zijn (niet zo’n dure) horloge: