De dag waar iedere sporter tegenop ziet. Legday. Toch is deze dag één van de belangrijkste in jouw schema. De beenspieren is de grootste spiergroep van je lichaam. Deze maken daarom ook de grootste hoeveelheid testosteron aan. Wil je groeien, dan mag legday niet ontbreken uit jouw trainingsschema. Daarnaast wil jij niet de never-skip-legday-guy van de sportschool zijn. MAN MAN heeft voor jou de vier ultieme legday oefeningen op een rijtje gezet. Nu is er voor jou geen smoes meer om ooit nog eens legday te skippen.

squat man man

De workout

1. Barbell Front Squad: 6 x 6 reps.

2. Barbell Romanian Deadlift: 5 x 10 reps.

3. Walking Lunges (double dip): 4 x 20 stappen.

4. Leg Press Drill: 3 x 2 minuten.

Houd 2 minuten rust tussen de rondes.

Front squat

De front squat is een geweldige, maar toch lekker pijnlijke manier om je quadriceps (voorste bovenbeen spieren) te trainen. Deze squat vraagt ook meer van je algehele core dan de back squat. Je traint zowel de mobiliteit van je bovenrug, schouders en enkels. De front-rack grip vergt techniek en oefening. Vraag advies van een expert en film je lifts zodat je jezelf kunt verbeteren. Deze dude legt het uit.

front squat man man leg day

Romanian Deadlift

De Roemeense deadlift vereist een rechtere houding van de benen dan de traditionele deadlift. Hierbij wordt de focus gelegd op de hamstring en de bilspieren. Bij deze oefening worden de grote, achterste spieren van je benen getraind. Check de oefening hier.

deadlift man man legday

Walking Lunges

De meest atletische oefening van deze workout. Deze oefening vergt balans en coördinatie. Walking Lunges zijn minder belastend voor je rug omdat er steeds één been wordt getraind. Bij gebrek aan ruimte kun je ook stepping lunges doen.

walking lunges man man legday

Leg Press

Je maakt je workout af met de leg press. Waar je bij de front squats weinig herhalingen doet, ga je met de leg press juist voor een hoog aantal herhalingen. Check de oefening hier.

leg press legday man man