Jamie A. en Brian D., twee Schotse vrienden, hadden het goed op het zuipen gezet. Toen ze op een gegeven moment ontnuchterden was een bestelling van vijfhonderd kilo aan vis naar hun hotel overgevlogen met een privéjet, inclusief drie ovens. Waarom? Niemand die het weet. Het kostte ze in ieder geval 55.000 euro, wat ze betaalden met gestolen credit cards. Redelijk uit de hand gelopen, dat avondje zuipen.

Dat de twee Schotten wel degelijk op boevenpad waren was duidelijk. Ze waren op bezoek bij het Lancashire resort in Blackpool. Hier gooiden ze zich vol met een portie alcohol waar je de volgende ochtend heel verdrietig van wordt. Nadat ze zichzelf totaal hadden laten overstromen met alcohol bestelden de twee tachtig kilo aan scholfilet, tachtig kilo heilbot, 150 kilo aan kreeft en 150 kilo koningsschelpen. Dit lieten ze overvliegen met een privéjet waar ze bijna €5000,- voor neerlegde. O, en drie ovens ter waarde van €5300,-. Ja, dit heb je nodig als je met z’n tweeën een avond zuipt en de volgende dag je kater denkt te overmeesteren. En dit betaalden ze met gestolen creditcard details uit het wellness-center.

De creditcard details stolen ze uit lockers van leden van een wellness-center, waar de twee Schotten onder een valse naam en vals adres stonden ingeschreven. Ze kopieerden twaalf lockersleutels en vonden zo de creditcardgegevens van vijf leden. Toen de geniën bedachten: “joh, dit gaan we nog eens doen”, werden ze op heterdaad betrapt.

Ach, hebben ze in ieder geval een avond gehad die ze echt nooit meer vergeten.

55000-euro-vis-1