Twaalf essentiële kledingstukken

Met het volgende rijtje kan je de meeste seizoenen wel doorkomen. Korte broeken en boxers hebben we laten hangen. Die leken ons te vanzelfsprekend. Dit zijn stukken die iedere outfit kan hebben en iedere outfit goed doen. Heel basic, wat ze tijdloos maakt. Wat meer geld uitgeven voor deze kledingstukken is nooit verspild geld.

Wit oxford overhemd

Een klassiek, wit overhemd brengt altijd ongekende stijl met zich mee. Misschien wat overdreven, maar het staat wel altijd heel clean. Investeer in een slim-fit shirt. Of in twee.

 

Selvedge denim

Een donkerblauwe selvedge denim kan overal bij. Werkelijk waar. Probeer er een aantal uit, en kies je favoriet. Koop deze de rest van je leven. Pas wel op met lichtgekleurde schoenen; deze willen weleens blauw worden door de indigo.

Crewneck tees

Een kledingstuk wat voorheen als ondershirt werd gedragen is nu gepromoveerd tot volwaardig, clean kledingstuk. Thanks, James Dean.

twaalf-essentiele-kledingstukken-man-5

Leren jas

Van biker tot flight jacket. Pick your style. Ja, het kost een godsvermogen. Ja, het gaat de rest van je leven mee. En dat zonder dat het gaat vervelen. Een leren jas is tijdlo0s. Rock deze op iedere outfit die je hebt. Het is altijd tof.

 

Grijze crewneck trui

Als top op je joggingsbroek. Als layer op je overhemd. Of gewoon voor de minimalistische look op je zwarte denim. Een grijze crewneck is een must. Ook deze kan je overal bij dragen zonder dat het verveeld.

 

Khaki chino

Laat je denim een keer uitwaaien en rock een klassieke chino. Dit wordt komend jaar weer een must om te rocken in combinatie met donkergroen. Witte sneakers of bruine brogues eronder en gaan.

Check hier welke schoenen een man in z’n moet hebben liggen.

Denim jack

Perfect in de lente als jas. Perfect voor de koelere zomerse avonden. Perfect in de herfst als jas met een hoodie eronder. Perfect in de winter om te layeren onder je overcoat of leren jack. Gewoon altijd perfect. Koop het.

 

twaalf-essentiele-kledingstukken-man-2

Overcoat

Een jas die geschikt is voor iedere gelegenheid. Goed formeel te dragen. Kei hard op een verrotte denim.

essentiële kledingstukken

Casual overhemd

Naast je mooie, nette witte oxford wil je natuurlijk ook bij je schoonouders aan kunnen komen in een iets meer casual doch nette outfit. Schaf daarom een mooie geruit overhemd, een flannel of een denim overhemd aan.

 

Horloge

Hét sieraad dat iedere man in zijn bezit moet hebben. Wij zijn fan van een klassieke, minimalistische klok. Stalen of leren band, het kan allebei.

Donkerblauw pak

Of donkergrijs. Het is beide heel mooi. Voor een formele gelegenheid moet je in pak aan kunnen komen zetten. En deze mag best wat meer kosten dan een van de H&M. Check Suit Supply of COS voor goede, betaalbare pakken. Lees het volgende artikel over hoe je een pak moet dragen.

 

Joggingsbroek

De jogger heeft de laatste twee jaar veel populariteit weten te winnen. Het is niet meer het kledingstuk waar je je buurman de hondenschijt op zondagochtend in ziet opruimen. Nee, de joggingsbroek is tof, mits goed gestijld. Dat laatste spreekt voor zich.