Ideale zomerspot

De tuin wordt nogal vaak vergeten en dat is heel spijtig. Een tuin kan juist dé ideale zomerplek worden waar jij graag met je vrienden wilt zitten. Uit welke onderdelen bestaat de ideale tuin? Dat verschilt per persoon en hangt met name af van hoe groot de tuin is. Een kleine tuin midden in de stad vraagt een heel andere aanpak dan een groot oppervlak op het platteland. Wat ze allebei gemeen hebben, is dat een tuin bestaat uit een combinatie van steen voor het terras en groen in de vorm van planten of bomen.

Een bericht gedeeld door AILDM (@aildm_aus) op

Masculiene elementen

Een mannelijke tuin creëer je door te werken met strakke lijnen en donkere kleuren. Grote tegels in het zwart, antraciet of grijs zijn ideaal voor een terras waar jouw loungestoelen op komen te staan. Het geeft een stoer uiterlijk aan je tuin en is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Tevens valt viezigheid minder op, je wilt immers niet elke dag je tegels schrobben. Het terras wil je zo groot maken dat jij en je vrienden er gemakkelijk op kunnen zitten. Daarnaast wil je ook nog plek overhouden om een tafel of BBQ neer te zetten zonder dat jullie op elkaars schoot zitten. Een mooie zonnige dag sluit je dan ook perfect af door samen een goed stuk vlees of vis te eten en sterke verhalen aan elkaar te vertellen. Je hoeft niet enkel en alleen in de zomer in de tuin te zitten. Door een solide buitenhaard of bar op je terras te plaatsen, kan je ook al bij de eerste zonnestralen op jouw net aangelegde tuin zitten. Een buitenhaard is daarnaast een verfraaiing van jouw mannelijke tuin.

Denk aan het groen

De tuin is nu bijna zomerklaar, maar er mist nog iets. Naast je terras is een mooi gazon een aangenaam contrast met het steen. Er zijn verschillende keuzes hoe je dit kan doen. Gras zaaien is het goedkoopst, maar kost ook het meeste tijd (en onderhoud). Graszoden is een andere oplossing waarbij jouw tuin binnen een paar uur klaar voor gebruik is. Dit kost echter wel flink meer geld dan eerstgenoemde alternatief. Heb je daarentegen weinig tijd om je tuin te onderhouden? Dan is kunstgras leggen mogelijk wel de ideale oplossing. Dit gras lijkt tegenwoordig sprekend op echt gras en vergt weinig tot geen onderhoud. Ideaal toch?!

Door van jouw tuin een aangename plek te maken waar genoeg groen en luxe aanwezig is, wordt dit de ideale zomerspot voor jou en je vrienden. Een tuin aanleggen is ook gelijk een perfect moment als vader zoon activiteit.