Ellenlange wachtrijen in luchthavens

Mensen die regelmatig reizen en vliegen, zullen dit maar al te goed herkennen: de gevreesde wachtrijen die zich in een traag tempo voortbewegen. En dat alleen maar omdat iemand zijn/haar minishampoo niet in het kleine plastic zakje heeft gestopt. Het is misschien wel een van de meest frustrerende onderdelen van het reizen. Vooral als je haast hebt om bij je gate te komen.

Maar een vrouw zegt dat ze een oplossing voor het probleem heeft gevonden via een sluiproute waarmee ze in ieder geval snel door de beveiliging op Stansted Airport in Londen kan komen.

Hoe kom je sneller door de douane heen?

TikTok-gebruiker @thecraicinlondon beschreef het als de ‘beste luchthaven hack die je ooit zult leren’ in de video die inmiddels viraal is gegaan. Ze nam haar volgers mee terwijl ze zich een weg baande door het veiligheidsgebied en wees erop hoe druk het onderweg was. Ze zei: “Als je naar de rijen kijkt, denk je ‘nee, niet voor mij. Ik ga deze kant op’.”

Ze vertelde dat ze zich moesten haasten naar het ‘fast track’-gebied, zelfs als je niet voor de pas hebt betaald. De TikTok-gebruiker beweerde namelijk dat je er nog steeds sneller doorheen kunt komen en sneller kunt inchecken dan alle anderen. Het is een soort gratis fast track die blijkbaar al die tijd vlak voor het oprapen was.

Dit komt doordat er naast het aangewezen ‘fast track’-gebied ook nog steeds de normale incheckpoorten zijn, die vaak over het hoofd worden gezien. En deze kan je ook gebruiken als je alleen een standaard boardingpass hebt. De TikTok-gebruiker verklaarde: “Geloof me, op deze manier sta je niet langer dan tien minuten in de rij.” Al zal dat natuurlijk wel tegenvallen, wanneer een Schiphol tijdens de vakantie weer helemaal vol staat en iedereen deze TikTok heeft gezien.

@thecraicinlondon I used to hate travelling home ☘️ from Stansted, but this trick is a lifesaver.. and a timesaver (cos lets face it the trains are probably effed) #airporthack #travel #irishinlondon #thecraicinlondon #lifehack ♬ original sound – The Craic in London

Reacties op de TikTok

Ze legde uit dat ze ‘er een hekel aan had’ om vanaf Stansted te vliegen vanwege de ongelofelijk lange rijen vol passagiers. Vooral omdat we toch echt allemaal door de douane moeten komen. Totdat ze met de lifehack kwam.

“Deze truc is een redder in nood… en een tijdsbesparing”, luidde de ondertitel van de clip. Haar volgers, waren dankbaar voor haar luchthavenadvies. Bovendien waren er veel die toegaven dat ze dit eerder hadden willen weten. Dat had ze namelijk nogal wat tijd kunnen besparen.

Maar niet iedereen was even blij dat dit nu helemaal werd uitgelicht, want nu is het in principe voor iedereen te zien. Zo merkte iemand op: “Waarom heb je dit niet bewaard ?!”. Een ander zei: “Goed om te weten! Het is een nuttige hack, vooral voor mensen met extra toegangsbehoeften.”

Een derde reageerde met: “Niet altijd sneller, het hangt gewoon af van de dag.” Waar een vierde er nog aan toevoegde: “Vertel het niet aan iedereen! Dit is mijn geheim.”