Is toiletpapier in je koelkast een nieuwe, vreemde trend?

Toegegeven: het is niet echt bepaald een fris aanzien als je je koelkastdeur open slingert, en het eerste wat je ziet tussen de kaas en eieren is een rol toiletpapier. Maar sommige mensen durven te beweren dat de rol toiletpapier een soort magische werking heeft.

Het zou namelijk zogenaamd alle onaangename geurtjes in je koelkast maskeren en in zich opnemen, en dan gaat het niet per se om de geurtjes van de producten. Gebruikers van sociale media zeggen dat het toiletpapier het vocht in de lucht absorbeert, wat kan bijdragen aan het tegengaan van schimmel en slechte geuren. Als je eten verouderd is of als er veel vocht is opgehoopt, is de kans groot dat je koelkast zich vormt tot een onuitstaanbaar ruikende vesting. Het toiletpapier zou dat moeten voorkomen.

@smartfoxlifehacks Have you ever tried THIS? 😱🦊 #lifehack #tipsandtricks #toiletpaper #fridge ♬ original sound – Smart Fox Lifehacks

Volgens een TikTok-gebruiker, het platform wat sowieso de bakermat is van lifehacks, is de trend eigenlijk helemaal niet vreemd, en zou de hack gestolen zijn uit de hotelsector. Bovendien zou het op deze manier gebruiken van toiletpapier gebruikelijk zijn in grote keukens.

Reacties op social media

De reacties op social media wat betreft de bijzondere hack zijn verdeeld. Mensen zweren erbij, anderen hebben toch hun vraagtekens. Over het algemeen wordt deze creatieve oplossing voor het tegengaan van onaangename geuren in de koelkast gezien als goedkope en eenvoudige oplossing – mits hij uiteraard werkt.

Iemand op TikTok schreef: ‘Gebruik zuiveringszout of houtskool’, waar een ander aan toevoegde dat het beter en tevens goedkoper is om natriumcarbonaat, de scheikundige naam voor soda, te gebruiken. Iemand anders grapte dat het een geweldig idee is als je de vorige avond een vindaloo (een Indiase curry) in je koelkast hebt gehad. Alle reden dus om het uit te proberen!