Niet te kort

De lengte van de korte broek is bepalend voor jouw hele look. Wanneer jouw korte broek te kort is, lijk je net een hardloper uit de jaren ’70.  En dit is iets wat je dus precies niet wil.  Om te voorkomen moet je kijken of jouw lichaam geschikt is voor korte broeken. Daarbij moet je rekening houden met de binnenbeenlengte. Wanneer jouw binnenbeenlingte korter is dan 13 centimeter, dan zit je in de gevarenzone. Is jouw binnenbeenlengte tussen de 17 en 23 centimeter, dan is het voor jouw gemakkelijker om een korte broek op de juiste manier te rocken.

korte broeken mannen MAN MAN

Niet te lang

Dit is een veelgemaakte fout die vooral te zien is bij ouderen. Zo heeft iedereen wel een vader of oom waarbij de korte broek net wat te lang is en over de knie valt. Vooral voor de kortere mannen onder ons is dit een belangrijk puntje. Zodra jij een ietwat te lange korte broek draagt, lijk je nog kleiner dan dat je in werkelijkheid bent.

Fit

Naast de lengte van de shorts, is de fit een bepalend aspect voor jouw look. Een korte broek moet je in ieder geval niet te baggy dragen. Wanneer de fit te wijd is, dan zal het namelijk heel je look verpesten. Een mooi aansluitende smart short.

Korte broeken mannen MAN MAN

Materiaal

Ook s het materiaal bepalend voor je look. De meestvoorkomende shorts, denim shorts, zijn perfect voor een casual look of een festival look. Smart of chino shorts zijn daarentegen beter voor jouw dagelijkse looks. Deze zijn veelzijdig en tevens formeel genoeg om ze onder een overhemd te dragen.

Zakken

Het laatste puntje is iets waar je hoogstwaarschijnlijk niet direct aan dacht: de zakken. Bij een korte broek valt het gelijk op als jij je zakken helemaal volpropt met je portemonnee en grote sleutelbos. Zorg er dan ook voor dat jij een kleine cardholder en slechts enkele sleutels bij je hebt

Mocht je nog meer tips willen voor jouw zomerse kledingkast? Deze korte broeken zijn onmisbaar deze zomer.