5 extreme tips om flink wat geld te bezuinigen

Er is niets zo vervelend als aan het einde van de maand wachten op je nieuwe salaris en op een figuurlijk houtje te moeten bijten. Toch is dat meestal wel te overleven door het een paar dagen wat zuiniger aan te doen. Maar wat nou als je écht schulden hebt, of vanwege een andere redenen zeer moet bezuinigen? Dit zijn vijf manieren die wellicht wat extreem zijn maar ervoor zorgen dat jij geld binnenkrijgt en je hoofd weer boven water kan houden.

1. Verkoop je auto

Misschien is jouw auto wel jouw kindje en denk je het liefste niet na over hoeveel dat ding nou eigenlijk kost. Om flink te bezuinigen kan je er echter wel over nadenken om je auto weg te doen, of in elk geval een periode minder te gebruiken. Door hem helemaal weg te doen bespaar je het meeste geld, maar vaker de fiets pakken kan ook al heel veel schelen.

2. Ga niet meer uit eten

Niets zo romantisch als met je vriendin naar een goed restaurant, en niets zo ontspannen als met je vriendengroep lekker doorzakken in de kroeg. Wil jij flink bezuinigen, dan zijn dit echter de eerste plekken waar je op moet inleveren. Goed nieuws: met lekkere gerechten en goed gezelschap kan je het thuis net zo gezellig maken.

3. Zeg al je abonnementen af

Of het nou een sportschoolabonnement is of dat Videoland-account waar je eigenlijk niets mee doet: door eens kritisch te kijken naar de vele verschillende abonnementen die je hebt en daarvan enkele op te zeggen, hou je zo meer geld over. Wil je helemaal flink bezuinigen? Zet dan ál je abonnementen stop.

bezuinigen

4. Verhuis naar een goedkopere woning

Goed, dit is wel héél drastisch. Toch is je huis vaak reden voor veel kosten. Is het eigenlijk te groot voor je, of is de locatie waar je woont misschien de reden voor de hoge prijs? Overweeg om naar een goedkopere woning te verhuizen en zo veel kosten te besparen.

5. Verkoop veel spullen

Kleding die je niet meer past, boeken die je niet meer leest en misschien een duur horloge waar je toch best zonder kan: bezuinigen kun je doen door veel van je spullen te verkopen. Het is niet leuk om te doen, maar het zorgt er wel voor dat je alleen overhoudt wat je écht nodig hebt, én dat je wat meer geld krijgt. Check eens het overzicht van 25 items die het geld echt waard zijn om te kijken welke spullen je beter toch kan houden.