Afvallen zonder te sporten

Natuurlijk is het ook een goed idee om in beweging te gaan, maar voeding speelt een doorslaggevende rol wil je afvallen en van die welvaartsbuik afkomen. Als je elke dag een uur op de hometrainer staat, maar ’s avonds de ene bak chips na de andere achterover slaat, dan gaat het natuurlijk niet lukken. Het moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven, anders is het ook niet vol te houden. Maar hier zijn 5 ‘methodes’ om zonder te sporten toch een plattere buik te krijgen.

1. Drinken

We kunnen dit niet vaak genoeg doordrammen. Drinken is zo enorm belangrijk voor je lichaam. Vooral water zorgt ervoor dat alles optimaal blijft werken. Zorg ervoor dat je minimaal 1.5 liter per dag tot je neemt, maar overdrijf het niet. Want wanneer je een watervergiftiging oploopt, ben je verder van huis.

2. Lichaamshouding

Deze tip kan je al meteen uitvoeren. De manier waarop je zit of loopt kan zelf al een klein zetje in de juiste richting geven. Rechte rug en borst vooruit. Niet alleen kom je zo veel zelfverzekerder over, ook span je heel lichtelijk je buikspieren aan. Yup, alle kleine beetjes helpen.

3. Slapen

Een goede nachtrust is een onmisbare factor voor een platte buik. Zorg dat je tussen de 7 en 9 uur per dag onder de lakens ligt. Mensen die korter dan die aanbevolen uren slapen, zijn vaak zwaarder. Dus gun jezelf en je lichaam wat rust.

buik

4. Voeding

Bewerkt voedsel is een boosdoener voor vele mensen die van hun buikje af willen komen, dus zorg dat je daar ver vanaf blijft. Het zit bomvol met suiker en een waslijst aan slechte vetten. Eet vers fruit (mét schil, want vezels helpen het buikvet sneller te verbranden), verse groenten, vis, volkorenproducten en noten. Verdeel je eten verspreid over de dag, in plaats van op de ‘ouderwetse’ vaste 3 momenten.

Let ook goed op wat je snackt als je wil afvallen. Soms denk je dat je gezond bezig bent, terwijl dat helemaal niet zo is. Deze stiekeme dikmakers moet je vermijden.

5. Geen stress

Stress is nooit goed, ook niet voor je buik. Natuurlijk is het zo nu en dan lastig om tegen te gaan, we zijn ten slotte allemaal mensen. Maar houd je rustig. Zet even wat tunes van Bob Marley op en ga d’r weer tegenaan. Bij elke vorm van stress komt het stresshormoon ‘cortisol’ kijken, zowel fysiek als psychologisch. Dit hormoon heeft effect op de vertering van je voedsel. Teveel stress? Dan gaat dat proces een stuk moeizamer en het resultaat daarvan spreekt voor zich. Daarnaast ga je van stress meestal troost zoeken bij alles wat maar vet is. Waardoor je al je inzet van de afgelopen weken in een klap verpest. En dat wil je niet.