Zeecontainer ombouwen naar een tiny house

Kan je niet het ideale huis, appartement of studio vinden, misschien dat dit je helpt ter inspiratie. Dit jonge stel in Auckland (Australië) heeft het namelijk voor elkaar gekregen om via via aan een zeecontainer te komen. Het is zeker niet groot, want ze moeten het doen met een ruimte van 6 bij 2,4 bij 2,6 meter. En dan denk je vast van, hoe kan je hierin gaan wonen? Het antwoord daarop is heel simpel: verbouwen en het omtoveren tot een mini paleis.

 

De omgebouwde container van het jonge stel

Mensen met een klein budget weten altijd ergens een prachtige leefruimte van te maken, die ook nog vaak van alle gemakken voorzien is. Met een budget van 28.000 euro wist dit stel een klein droomhuis te bouwen. De container is vrij simpel, maar wel praktisch ingericht. Als je door de voordeur loopt, zie je gelijk een opvallende indeling. Aan de ene kant heb je de keuken en aan de andere kant heb je een klein bureau staan.

Verder merk je ook gelijk op dat de woning ‘twee verdiepingen’ heeft. Omdat de container vrij hoog is, hebben ze een indelen kunnen maken met een platform. Ideaal! Boven op het verhoogde stuk staat een bank en onder het verhoogd stuk staat een bed met kledingkasten. De badkamer is buiten de voordeur in een apart hok met veel natuurlijk lichtinval.

Benieuwd naar hoe ze dit gedaan hebben, check dan onderstaande video: