Online daten via Tinder

Het is voor sommige mensen lastig om in het dagelijks leven een ander tegen te komen. Daarom is het voor hen mega handig dat Tinder is bedacht. Door middel van een swipe naar links of rechts kan je iemand liken. Bij een gemeenschappelijke like kan je een gesprek met iemand beginnen dat misschien wel uit kan lopen tot een eerste date.

Het probleem met Tinder is alleen wel dat mensen zich erg gemakkelijk als iemand voor kunnen doen die ze niet zijn, ook wel ‘catfishing’ genoemd. Een profiel in elkaar zetten is namelijk gewoon te makkelijk. Al eerder heeft Tinder iets bedacht tegen het bestrijden van fake accounts, namelijk de blauwe vinkjes.

De blauwe vinkjes op Tinder

Als je aan het swipen bent op Tinder, is het je vast en zeker wel opgevallen dat bij sommige profielen blauwe vinkjes staan. Dit vinkje betekent eigenlijk ‘ja, ik ben echt’. De mensen met dit vinkje zijn via hun profiel een aantal stappen doorstaan, waarin zij ‘bewijs’ hebben getoond om te laten zien dat ze écht het persoon zijn dat op hun profiel staat.

hoeveel likes op tinder 12 uur per dag

Het blijkt nu alleen dat deze stappen toch nog erg makkelijk te omzeilen zijn en dat fake accounts dus toch nog heel gemakkelijk aan te maken waren. Dat is iets wat Tinder wil voorkomen. Daarom heeft de dating app nu een nieuwe manier gevonden om mensen te verifiëren. De dating app gaat kunstmatige intelligentie gebruiken om nep-profielen tegen te gaan.

AI komt overal in terug

Je ziet en hoort het voortaan overal, AI. Tinder heeft een bedrijf ingehuurd dat een AI systeem voor hen opgebouwd heeft om de veiligheid van de app op te schroeven. Om nu jezelf te verifiëren, moet je een video-selfie nemen. Deze video wordt dan door de AI onderzocht en bepaald of je account wel echt echt is.

Meer vinkjes, meer matches

Het blijkt dan ook dat de mensen die een vinkje bij hun naam hebben staan, wel zo’n 10% meer matches hebben dan iemand die geen vinkje heeft. Dat is dan ook wel logisch, want niemand wil natuurlijk tijdens een date worden opgelicht. Tinder is nu dan ook bezig met een nieuwe functie in de app. Je kan over een tijdje er ook voor kiezen om alleen maar mensen met een vinkje op je account te krijgen. Zo weet je zeker dat je altijd met het persoon praat die je naar rechts geswiped hebt.