Is het tijd om te gaan sporten?

Hoe je weet of het hoog tijd is om weer eens te gaan sporten? Met deze tekenen is het duidelijk dat je aan de slag moet.

1. PlayStation draait overuren

In plaats van buiten te gaan voetballen zet je liever je PlayStation aan om een potje virtueel voetbal op FIFA te spelen. Je wordt wakker, zet de console aan en ineens is het alweer 17.00 uur en heb je heel de middag geen reet uitgevoerd. Herkenbaar? Dan wordt het hoog tijd om aan de slag te gaan.

2. Een push-up is te zwaar

Als het te zwaar is om een push-up te doen, dan is het hoog tijd om je spieren eens wat vaker te gaan gebruiken. Het is namelijk een geweldige oefening voor zowel je armen, schouders en je core. Als twintiger moet je minstens 20 push-ups achter elkaar kunnen doen om te kwalificeren als fit. Zo moeilijk is dat niet, toch?

push up

3. Buikvet

Als je een flinke zwemband van buikvet hebt dan is dat een goede manier om erachter te komen of je fit bent. Hoewel je natuurlijk wel van een biertje wil genieten op z’n tijd, moet je voorkomen dat je echt een buikje krijgt. Dit is niet alleen een teken dat je ongezond bezig bent, maar ook vrouwen vinden dit niet bepaald aantrekkelijk.

4. Je vermijdt alle beweging

Als je even moet rennen voor de trein dan ben je daar zelfs te beroerd voor. Liever wacht je dan op de volgende trein. Als je boodschappen gaat doen dan pak je de bus of auto. Als je stelselmatig dit soort lui gedrag vertoont dan ben je overduidelijk niet in goede conditie.

5. De trap, wat is dat?

De trap is te veel gevraagd. Als je een aantal treden naar boven doet dan begin je al met hijgen. Een overduidelijk teken van een slechte conditie en je moet dus duidelijk daarmee aan de slag.