The-White-Room

The Great Gatsby

Met een stap naar binnen, sta ik op de filmset van één van mijn favoriete films, The Great Gatsby. Er is goud, er is wit, een oase van luxe waarvan de glinsteringen weerspiegelen in de ogen van mijn vriendin. Richard Eerhardt, de gastheer, brengt ons naar de tafel en doorbreekt alle stijfheid met een glimlach.

Het is chic. Laten we dat voor op stellen. Het restaurant is gevuld met zakelijke eters in pak, hotelgasten en hier en daar een date.

Het glas vult bruisend goud

Iets waar je mijn vriendin gelukkig mee maakt is champagne. Een goed begin dat wordt gemaakt door somellier Isabel van Bueren, die bij haar vorige restaurant The Roastroom, mij met rode wangetjes naar huis stuurde. Ze heeft een duidelijk verhaal bij iedere gang, maar weet ook de smaken zeer goed op te bouwen. IMG_3436

Drie-sterrenchef

Sterrenchef Jacob Jan Boerma bepaalt samen met Arturo Dalhuisen wat men op zijn bord krijgt in ‘de witte zaal’ van het Krasnapolsky. De gangen worden opgebouwd met zachte vis smaken tot een stevig stuk roodvlees. Zo staat het vlees of vis centraal en worden er door verrassingen rondom het bord continu nieuwe smaken opgedaan.

The white room

Het dessert zo wit

Het geluk van mijn vriendinnetje kan niet op, want naast champagne kan je haar wakker maken voor ‘toetjes’. Een wit dessert wordt naar de tafel gebracht, wat er uitziet als een kunstwerk.

Screen Shot 2016-10-31 at 21.13.12

Waar: NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky, aan de dam in Amsterdam
Wanneer: Als je iets te vieren hebt
Wie neem je mee: Je vriendin of zakenrelatie
Prijs: €€€