The Standoff at Sparrow Creek

Een begrafenis vol met politiepersoneel wordt ruw onderbroken door een schietpartij. De daad bleek gepleegd te zijn met een AR-15, een wapen dat alleen gebruikt wordt door het leger, politie en de burgerwacht. Het hoofdkwartier van de plaatselijke burgerwacht reageert geschrokken op dit nieuws.

Als blijkt dat uit hun magazijn eenzelfde soort wapen ontbreekt, wordt duidelijk dat het niet anders kan dan dat de dader één van hen is. Ex-politiemedewerker Gannon ( James Badger) besluit de taak op zich te nemen om erachter te komen wie van hen de schuldige is. Dit wordt geen gemakkelijke taak, want elk van hen heeft een alibi klaar staan. Gannon zal alle trucjes uit de kast moeten halen om tot de waarheid te komen. Kan hij met al zijn politie-ervaring de dader eruit pikken?

The Standoff at Sparrow Creek MAN MAN

Positieve ontvangst

The Standoff at Sparrow Creek maakte laatst zijn werelddebuut op het prestigieuze Internationaal Film Festival van Toronto. Henry Dunham maakt met deze meeslepende thriller zijn debuut als regisseur. Voor een debutant kreeg Dunham veel lof van alle critici op het festival. Ook het aanbod van acteurs is van hoge kwaliteit. James Badges die in deze film de hoofdrol speelt is niet de meest bekende acteur. Dit doet er echter niet toe, want hij heeft een prestatie van wereldniveau neergezet.

Brian Geraghty en Patrick Fischler schitteren ook in de rol van hoofdverdachten in het verhoor. Deze film bewijst dat je ondanks een onbekende cast en beginnende regisseur een heel eind kunt komen. Al met al is The Standoff at Sparrow Creek een thriller van topniveau die je nu al kunt downloaden in de iTunes Store.

Ben jij benieuwd naar nog meer thrillers van topniveau? Sinds kort is de thriller Glass te zien in de bioscoop. Neem je vriendin of vrienden mee en zak lekker onderuit in die bioscoopstoelen.