Waar gaat de docuserie The Program: Cons, Cults, and Kidnapping over?

In The Program: Cons, Cults, and Kidnapping vertelt Katherine Kubler over haar traumatische jeugd. Nadat ze was gekidnapt, kwam ze als tienermeisje in 2005 terecht op een kostschool in het noorden New York, Academy at Ivy Ridge. De school is een overkoepelende instelling voor heropvoedingsinstituten en maakt deel uit van de World Wide Association of Specialty (WWASPS).

In drie afleveringen kijkt Kubler terug naar haar vreselijke trauma’s en de plek waar het allemaal gebeurde. Naast haar eigen ervaringen spreken ex-schoolgenoten ook voor de camera. Ze hebben allemaal precies hetzelfde meegemaakt: ze werden op een nacht uit hun huis ontvoerd en naar de kostschool gebracht, waar ze vervolgens worden gekweld en mishandeld. Een van de oud-leerlingen zei dat dit nóg erger was dan een gevangenis. Helaas lukt het niet om het schoolpersoneel van toentertijd te interviewen, want iedereen zwijgt. De ouders van de kinderen hadden geen idee wat er op de school plaatsvond. De school werd namelijk gepromoot als een plek met eindloze activiteiten, van paardrijden tot teamsporten. Volgens de school zouden de kinderen gezond eten en hun volledige potentie bereiken.

Helaas komt de werkelijkheid niet eens een beetje in de buurt van deze belofte. Kinderen in de periode van 2001 en 2009 werden in overvolle slaapkamers geplaatst of moesten leven in volledige isolatie. Ze kregen verschillende fysieke beperkingen opgelegd en leefde onder een streng puntensysteem, waarmee bepaald werd hoelang ze nog moesten blijven op de vreselijk school. Uiteindelijk werd Katherine verlost uit deze hel toen haar vader haar weghaalde.

Bekijk hier de trailer van de docu-serie The Program: Cons, Cults, and Kidnapping:

Wat vinden de kijkers van de Netflix-serie?

Ondanks de docuserie nog niet lang op Netflix staat, wordt hij zeker goed ontvangen. Zoals gezegd, staat The Program: Cons, Cults, and Kidnapping momenteel op 3 van de 10 programma’s op Netflix. Op IMDb scoort de serie nu een nette 7.7 van de 10 sterren. En op Rotten Tomatoes scoort de serie op dit moment 100% op de Tomatomater en een percentage van 89% op de Audience Score. Er zijn ook kijkers die op X (Twitter) lieten weten wat ze er van vonden:

The Program: Cons, Cults, and Kidnapping

The Program: Cons, Cults, and Kidnapping

The Program: Cons, Cults, and Kidnapping

Katherine heeft tien jaar gewerkt aan deze driedelige docuserie om haar verhaal te doen. The Program: Cons, Cults, and Kidnapping is sinds 5 maart 2024 te zien op Netflix.