Een geheime missie in The Inmate

The Inmate, oorspronkelijk El Recluso genoemd, draait rondom de oud-marinier Lazaro Mendoza. Onder de schuilnaam Dante Pardo betreedt hij een gevaarlijke gevangenis, waarin het recht van de sterksten heerst en verschillende bendes het voor het zeggen hebben. Dante is berust met de taak om te infiltreren in een specifieke bende. Hiervan wordt gezegd dat zij betrokken zijn bij de verdwijning van Linda, de tienerdochter van een Amerikaanse rechter.

Dante raakt al gauw betrokken bij de machtsstrijd in de gevangenis. Hierdoor wordt hij gedwongen een kant te kiezen. Ook komt hij de verblijfplaats van Linda geleidelijk aan op het spoor.

El Recluso

Gemixte reactie op The Inmate

Over de serie zijn de meningen duidelijk verdeeld. De serie heeft een gemiddelde van 7,1 op IMDb en lijkt daarmee een prima score te hebben binnengesleept. De vraag is echter wat jij belangrijk vindt bij het kiezen van een nieuwe serie of het bingen van een heel seizoen.

Er is voornamelijk aandacht besteed aan de actiescènes. Dit is logisch, want de serie draait rondom intrige, vechtpartijen, geweld en het oplossen van de ontvoeringszaak. Tegelijkertijd kan volgens sommigen de serie nogal ongeloofwaardig of te overdreven worden. Je kan bijvoorbeeld denken aan personages die erg gestereotypeerd zijn of plotholes waardoor bepaalde wendingen in het verhaal niet logisch worden.

Het echte gevangenisleven

De serie maakt de harde kant van het gevangenisleven duidelijk. Waar andere gevangenisseries dit nog te rooskleurig kunnen laten zien, kiest The Inmate er voor om een gevangenis te tonen waarin bendes, corruptie en geweld de bovenhand voeren. Mocht je fan zijn van dit genre, dan is El Marginal ook een optie. Dit is de Argentijnse serie (met nu al drie seizoenen) waar The Inmate op is gebaseerd. Oordeel zelf wat je van The Inmate ziet door de trailer te kijken, of kijk het eerste seizoen dat op Netflix staat.