De verhaallijn van The Covenant

De film begint met Sergeant John Kinley, die bezig is aan zijn laatste tour in Afghanistan. Hij wordt rondgeleid door de lokale tolk Ahmed. Samen gaan ze de regio verkennen tijdens een patrouille. Maar wat begint als een routineklus, verandert al snel in een nachtmerrie wanneer hun unit in een fatale hinderlaag loopt.

Als enige overlevenden bevinden Kinley en Ahmed zich nu in vijandelijke territorium. Met vijandelijke strijders op hun hielen riskeert Ahmed zijn leven om de gewonde Kinley over kilometers ruig terrein in veiligheid te brengen. Hun band groeit tijdens deze uitputtende tocht, waarbij ze elkaar moeten vertrouwen om te overleven.

Eenmaal terug op Amerikaanse bodem komt Kinley erachter dat Ahmed en zijn familie geen overtocht naar Amerika hebben gekregen, zoals beloofd door de autoriteiten. Kinley voelt zich schuldig en is vastbesloten om zijn vriend te beschermen en zijn schuld in te lossen. Hij neemt het heft in eigen handen en keert terug naar het oorlogsgebied in Afghanistan.

Bekijk hieronder de trailer van The Covenant:

 

Beoordelingen en reacties van kijkers

The Covenant wordt zowel door de kenners als door de normale kijker goed beoordeelt. Met een IMDb-score van 7.5 / 10 sterren kunnen we wel stellen dat deze film – als we de kenners mogen geloven – een aanrader is. Ook door het grote publiek wordt de film goed ontvangen. We zetten een aantal opvallende berichten van de ‘normale’ kijkers op X (voorheen Twitter) op een rij:

The Covenant is te zien op Amzon Prime en duurt in totaal zo’n twee uur.