The Bridge is een geweldige Zweedse detective

Wanneer er een doorgezaagd lijk wordt gevonden tussen Zweden en Denemarken, zullen de politie van beide landen nauw moeten samenwerken. Saga Norén is een Zweedse detective, en werkt zeer nauwkeurig. Terwijl zij trekjes van Asperger vertoont moet zij samenwerken met de Deense Martin Rohde, die eigenlijk een soort tegenpool van haar is. De moordzaak blijkt ingewikkelder te zijn dan dat hij in het eerste opzicht lijkt. De moordenaar blijkt ook nog een aantal politieke en sociale doelen voor ogen te hebben. Samen zullen ze dit ingewikkelde mysterie moeten oplossen. Hoe zal dit aflopen? The Bridge is een serie met vier seizoenen, en de verhaallijn wordt in de verdere seizoenen nóg groter en breder.

Bekijk hier de trailer van serie The Bridge:

 

Regie en cast van de Zweedse misdaadserie

The Bridge is geregisseerd door Hans Rosenfeldt. Hij heeft meerdere goed beoordeelde Zweedse series op zijn naam staan. De hoofdrol van Saga Norén wordt vervuld door Sofia Helin. Ook zij is voornamelijk actief in de Zweedse filmwereld, en heeft daar in meerdere series en films gespeeld. Martin Rhode, de man waar Saga mee moet samenwerken, wordt gespeeld door Kim Bodnia. Al met al vervullen zij de rollen goed. De kijkers zijn dan ook fan van de cast.

Reviews van critici en kijkers

De critici en kijkers zijn lovend over de Zweedse serie. Zo geeft IMDb de serie een 8,6/10 sterren. Op Rotten Tomatoeskrijgt het eerste seizoen van de serie 91% op de Tomatometer. Daarnaast is het publiek op deze website ook lovend. De serie krijgt van het publiek een 94% van de 100%. Dat zijn al met al ontzettend goede scores.

Ook op X (voorheen Twitter) zijn de kijkers lovend, en doen ontzettend positieve woorden over de serie de ronde. Wij zetten een aantal van deze reviews op een rijtje. Check ze hieronder:

serie the bridge

The bridge netflix

Bridge Netflix