McEnroe

Stap in de wereld van de Amerikaanse tennislegende John McEnroe. Deze documentaire biedt niet alleen glimpen van enkele van McEnroe’s meest epische wedstrijden, maar laat ook de man zelf aan het woord. Ontdek de achtergronden van zijn beruchte temperament op het veld en de impact ervan op zijn mentale welzijn.

 

Venus and Serena

Begeef je op een reis door het leven van de Williams-zusjes, Venus en Serena, en zie hoe ze opklommen naar de top onder de bezielende leiding van hun vader. Deze film belicht vooral het jaar 2011, een periode waarin beide zussen te maken kregen met gezondheidsproblemen en andere uitdagingen. Met interviews van beroemdheden als Anna Wintour en Bill Clinton.

Althea

Leer alles over Althea Gibson, de legendarische tennisster die de sport in de jaren 1950 domineerde. Als eerste zwarte persoon die Wimbledon en de U.S. Nationals won, doorbrak ze niet alleen raciale barrières, maar schreef ze ook geschiedenis in de tenniswereld.

 

American Masters: Billie Jean King

Als je meer wilt weten over het leven van Billie Jean King, is deze documentaire een must-see. Ontdek het leven van deze invloedrijke figuur door interviews met onder anderen Gloria Steinem, Venus en Serena Williams, en natuurlijk King zelf.

 

Strokes of Genius

Een diepgaande blik op de legendarische rivaliteit tussen Roger Federer en Rafael Nadal, met als hoogtepunt hun iconische wedstrijd op Wimbledon in 2008. Volg hun 13-jarige rivaliteit en krijg inzicht in de achtergronden die hebben bijgedragen aan hun ongekende succes op het tennisveld.

Of je nu geïntrigeerd bent door de opkomst van tennissterren, de psychologie achter de sport, of gewoon op zoek bent naar wat spanning en sensatie, deze vijf documentaires bieden voor elk wat wils. Voeg ze snel toe aan je kijklijst en laat je meevoeren door de wereld van het tennis.