River

John River is een harde Zweedse rechercheur die werkzaam is in Londen. Hij was getuige van de moord op zijn collega. Daarnaast worstelt John met andere psychische problemen, waardoor hij het zichzelf soms erg moeilijk maakt. De misdaad/drama neemt je mee in een verhaal waar een ieder zich in kan verplaatsen.

Better Call Saul

De prequel  van het alom geprezen ‘Breaking Bad’, volgt Saul Goodman die eerder bekend stond als Jimmy McGill. Had je nog niet genoeg van het illegale circuit, dan is dit een aanrader. De serie laat zien hoe Jimmy langzaam veranderd in de Saul die wij kennen uit Breaking Bad.

Last Chance U

Deze Netflix original volgt een groep jongemannen die aan het trainen zijn om de  toekomstige NFL sterren te worden. De spelers hebben talent en een enorme drijfveer, maar ze hebben ook ieder hun eigen problemen in en buiten het veld. Gedurende het seizoen gebeuren er een aantal onverwachte dingen waar de mannen mee om zullen moeten gaan.

The Get Down

We bevinden ons in de 70s, in het grotendeels verwoeste New York. De serie neemt je mee langs mooie dingen die ontstonden, – toen the Big Apple een puinhoop was – als Disco, HipHop en broederschap, maar ook nare dingen als geweld, verraad en diefstal. Dit is de duurste Netflix serie ooit gemaakt. De manier van filmen is dan ook even wennen, maar na één aflevering, verzeker ik je dat je blijft kijken.

Black Sails

Oké, de serie heeft zijn gebreken, het heeft fictieve personages verenigd met echte en ja het zijn wéér piraten. Maar wauw wat een serie! Het acteerwerk in Black Sails is ontzettend goed en het verhaal bevat precies de elementen die je wilt hebben bij een piraten serie. Heb je hem nog niet gezien? Ga gewoon kijken.

Flaked

Een hipsterachtige serie, maar in de goede zin van het woord. De serie speelt zich af in Venice, California. We volgen Chip, een vlotte gast die vol in het leven staat, althans zo doet hij voorkomen. Hij heeft veel vrienden, die hij altijd advies wil geven, maar komt het op zijn eigen problemen aan, dan is hij blind. De serie komt wat langzaam opgang, maar na acht afleveringen baal je dat je er doorheen bent.

Peaky Blinders

Mijn persoonlijke favoriet uit dit rijtje. De Shelby’s zijn een hechte familie die het vlak na WOI voor het zeggen hebben in Birmingham. De familie doet allerlei illegale activiteiten in en rondom Birmingham, maar toch blijft de stad van hen houden. Het decor is prachtig, de kostuums zijn prachtig en het verhaal is prachtig. Wat ook een leuke verandering is, is dat waar we normaal gesproken een serie zien vanuit het ‘good cop’ perspectief, kijken we in deze serie door het ‘bad cop’ perspectief.

Tyrant

Tyrant is een serie waar veel elementen zijn overgenomen uit de conflicten tussen Amerika en het Midden Oosten. Zo zijn de daden en denkwijzen van bijvoorbeeld Sadam Hussein terug te zien in enkele personages. De serie speelt zich af in het fictieve land Abbudin, waar de familie Al-Fayeed regeert. Barry (Bassam) Al-Fayeed emigreerde vrijwillig op jonge leeftijd naar de Verenigde Staten. Op een dag ging Barry met zijn gezin op reis naar Abbudin. Barry zag dat het land op verkeerde wijze bestuurd werd, hij nam deel aan de de politiek van Abbudin met alle gevolgen van dien.


Marco Polo

De serie is gebaseerd op de jaren dat Marco Polo bij de Kublai Khan familie verbleef, afstammelingen van het Mongoolse rijk. De serie laat zien hoe Marco Polo opgroeit. Een serie met waargebeurde verhalen, die gemakkelijk weg kijkt.

Club de Cuervos

Dit was de eerste Spaanstalige serie die bij Netflix in premiere ging. Het verhaal speelt zich af bij de club Cuervos FC, in een fictieve stad in Mexico. Kort na de dood van de clubeigenaar erven broer en zus, Chava en Isabel de club. Hoewel Isabel veel meer ervaring heeft en duidelijk beter is in het maken van beslissingen, is het Chava die de nieuwe president van de club wordt. De serie laat ook het team zien en hoe de beslissingen van de Chava impact hebben op hen.

Hopelijk hebben we je warm kunnen maken voor wat nieuwe series. Ze zijn alle 10 te zien op Netflix.