Wie regelmatig een pak draagt, weet dat wanneer je confectie koopt, dit niet meteen perfect zit. Zo moet een confectiepak veelal eerst langs de kleermaker voordat deze perfect zit. Wat nog beter is dan een vermaakt pak, is een maatpak. Een pak op maat laten maken, heeft het beeld gekregen enkel voor de elite weggelegd te zijn. Dit is natuurlijk onzin. Een kwalitatief maatpak hoeft niet onbetaalbaar te zijn. Bovendien is het een investering die iedere euro waard is.

Maatpak

Waar regelmatig verwarring over ontstaat, is het verschil tussen een maatpak en een vermaakt pak. Vaak wordt er gedacht dat het ‘vermaken’ van een confectiepak hetzelfde is als een maatpak. Echter, is niets minder waar. Een vermaakt pak wordt enkel op bepaalde, essentiële punten naar jouw lichaam aangepast. Een maatpak daarentegen is volledig afgestemd op jouw lichaam waardoor het pak overal perfect aansluit. En dit zie je.

MAN MAN X Tailormates_-3

The TailorMates

Een specialist op het gebied van maatpakken is The TailorMates. Vanuit hun flagship store gelegen op de zuidas bedienen zij eenieder die op zoek is naar een stijlvol maatpak. Naast dat je investeert in een pak wat perfect zit,  is deze volledig naar eigen smaak samen te stellen. En dat voor de prijs van een confectiepak. Van de kleur stitching tot het type rever, je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt. Niet alleen voor maatpakken, maar voor iedere vorm van maatwerk biedt The TailorMates een oplossing. Naast de fantastische maatpakken, kun je ook jasjes, shirts en Italiaanse schoenen aan laten meten. Een business line maatpak van The TailorMates heb je al vanaf €499,-.

Tailor Mates

Hoe werkt het?

Het principe is simpel. Allereerst stel je het pak samen. Hierbij kan er niet enkel gekozen worden uit het materiaal, kleur en model, maar letterlijk uit alles wat je bij een pak ziet én niet ziet. Denk hierbij aan de voering, stiksels en knopen, maar ook aan de minder zichtbare aspecten. Zo kun je ervoor kiezen om je naam aan de binnenkant van het jasje te laten borduren of zelfs in de kraag. Vervolgens worden jouw maten opgemeten, zodat het pak overal perfect aansluit. Deze maten worden in de computer gezet, zodat deze stap de volgende keer overgeslagen kan worden. Tot slot wordt het pak op maat gemaakt, dit proces duurt ongeveer 4 weken. Wanneer het pak gemaakt is, wordt deze nog een laatste keer gepast om eventueel, kleine aanpassingen te doen. Dit wordt door een instore-tailor gedaan.

MAN MAN X Tailormates_-4

Om te proeven hoe het is om een maatpak aan te laten meten, werden wij uitgenodigd om zelf een maatpak samen te stellen. Eenmaal in de winkel op de Zuidas werden wij warm ontvangen met een goede kop koffie en kregen we een korte uitleg over hoe een maatpak tot stand komt.

Wij kozen voor een antraciet pak met camo voering, licht turtoise knopen en beige stitching. Als extra detail hebben we gekozen om onze naam met wit stiksel aan de binnenkant van het jasje te laten borduren.

MAN MAN X Tailormates Pakken-6

Qua pantalon is er gekozen om deze ietwat korter te maken, zodat de pantalon goed op de schoenen valt. De omslag, gecombineerd met een ietwat korter model, geeft het geheel een unieke look.

Word een Mate

Wil jij je maatshirts en maatpakken eenvoudig, met een simpele druk op de knop bestellen? Word dan een ‘Mate’ en krijg toegang tot een eigen Personal Tailor. Profiteer van een persoonlijk aanbod, unieke service en persoonlijke aanbiedingen. En heb je geen tijd om The TailorMates Store een bezoekje te brengen? Geen zorgen. De Personal Tailors bezoeken je zowel thuis als op kantoor. En omdat iedere man een goed maatpak verdiend verloten we onder de inschrijvers een pak! Het enige wat jij hoeft te doen is je inschrijven op The TailorMates site.

MAN MAN X Tailormates_-2

Wil jij ook een maatpak aanlaten meten? Maak dan hier een afspraak. Zoals gezegd: kleren maken de man. En voor hetzelfde geld, heb je een maatpak.