Sympathieke mensen stellen veel vragen

De grootste kenmerk van sympathieke mensen is dat ze veel vragen stellen. Dus als je sympathieker wilt overkomen dan moet je zeker meer vragen gaan stellen. Nu moet je niet zomaar willekeurig vragen stellen. Integendeel. Ga dieper in op wat de ander zegt. Herhaal een deel van wat hij of zij gezegd heeft in jouw vraag. Geloof ons maar: de ander zal zich gehoord voelen en dat is precies hetgeen wat sympathieke mensen doen.

Sympathieke mensen pauzeren

Tijdens momenten die gespannen zijn, zoals ruzies, reageren ze altijd na een pauze. Wat betekent dit? Het laat zien dat ze de tijd nemen om de situatie opnieuw te beoordelen. Deze korte pauze geeft hen de kans om objectief te kijken naar wat er aan de hand is en zichzelf ervan te weerhouden iets impulsiefs te zeggen of te doen. In welke stemming is de andere persoon? In welke stemming ben ik? Wat kan ik doen om de situatie beter te maken? Dit zijn allemaal vragen die zij zichzelf stellen op zo’n moment.

Sympathieke mensen hebben inlevingsvermogen

Je inleven betekent dat je je in iemands situatie verplaatst of iets vanuit zijn of haar perspectief bekijkt. Stel dat je partner boos op je wordt om een kleinigheid. In plaats van meteen in de verdediging te schieten, zullen empathische mensen zich verplaatsen in de ander.

Sympathieke mensen reflecteren

Sympathieke mensen leren van hun eigen woorden en daden in het verleden. Dit helpt veel mensen bewuster te zijn in de toekomst. Wanneer ze een slechte dag hebben gehad zullen ze nadenken over wat hen dwars zat, in plaats van de dag snel te willen vergeten.