Suzanne Schulting

Suzanne Schulting is dus 24 jaar en ze is topsporter van eigen bodem. Ze is gespecialiseerd in shorttrack en langebaanschaatsen. Suzanne is de dochter van Jan Schulting en groeide op in het buurtschap Uitlesprong bij Tijnje. Sinds een paar jaar woont de topsporter in Heerenveen.

Ze won haar eerste individuele shorttrack wereldbekermedaille in Shanghai, China. Schulting kwam als tweede over de finish achter Valérie Maltais op de 1000 meter. In 2019 kondigde Suzanne Schulting aan dat ze shorttrack ging combineren met langebaanschaatsen. Op het NK sprint in 2020 haalde ze nog drie persoonlijke records op de 500 en 1000 meter. In 2018 werd Schulting nog eerste op de Olympische Winterspelen op de 1000 meter shorttrack.

Topsport is niet makkelijk, het vergt heel erg veel tijd en energie. Naast de resultaten die je als topsporter behaalt, komt er door het vele trainen en de gezonde voeding ook een prachtig lichaam bij kijken. Dit lichaam liet Schulting met alle liefde zien op haar Instagram-pagina.

World Cup Bejing

Op dit moment bevindt Schulting zich in Japan, waar ze voor Nederland uitkomt tijdens de World Cup Bejing. Ze heeft ondertussen goud en twee keer zilver gehaald en we hopen op nog veel meer voor de topsporter.

Een aantal foto’s van de Instagram van Suzanne: