Men denkt veelal dat Michelin sterren enkel zijn weggelegd voor chique en fancy restaurants met onbetaalbaar voedsel. Een te luxe omgeving en een menukaart die enkel is weggelegd voor de rijken der aarde. Fout. In de Michelin-Guide wil men het beste voedsel ter wereld in kaart brengen. En het ontvangen van een Michelin-ster kan grote gevolgen hebben voor het succes van een restaurant. In Singapore werd geschiedenis geschreven. Hier kreeg namelijk voor het eerste een streetfood kraam een Michelin-ster.

streetfood michelin ster

Hong Kong Soy Sauce Chicken Rice and Noodle (ja, dat is een hele mond vol) is tegenwoordig het neusje van de zalm. Eigenaar Chan Hong Meng heeft namelijk een Michelin-ster in ontvangst mogen nemen. Met 35 jaar eetkraam ervaring en training van een chef uit Hong Kong heeft Chang een eetkraam, zo succesvol, neergezet dat klanten zich in rijen vormen, zelf s voordat hij ook maar geopend is.

streetfood man man

Chang was een dropout en besloot zijn dromen te achtervolgen. Hij wilde chef worden. Nou, dat is ‘m aardig gelukt. Binnenkort zit Chang tussen alle wereldberoemde chefs tijdens het Michelin Guide Singapore Gala Dinner.

Zie hier zijn inspirerende verhaal en heerlijke eten: