Schaf bedachtzaam aan

Het is niet nodig je kast helemaal vol te stouwen met kleding die je niet nodig hebt. Koop een aantal goede basics, zoals een wit en lichtblauw overhemd, een goede denim en zwarte broek, knits in navy en grijs en je bent al over de helft. Schaf hier wat essentials bij aan (denim jacket, leren biker jas) en twee paar écht goede schoenen (boots en witte sneakers) en je bent klaar. Meer heeft een man niet nodig.

Bedachtzaam kleding kopen doe je door na te gaan wat voor stijl jou past, en wat iets minder. Mocht iets niet lekker zitten of naar jouw mening niet helemaal bij jou passen, schaf het dan niet af. Laat het lekker liggen voor de volgende, bij wie het wel helemaal in het straatje past.

En stijl is iets dat moet meegroeien naarmate je ouder wordt. Als twintiger is het goed om jouw stijltje nog te ontdekken. Uit te vinden wat je wel lekker zit. Naarmate de dertig om de hoek komt kijken, is het wel de bedoeling dat je al een beetje hebt uitgevonden wat je moet dragen – en vooral ook niet – en een meer volwassen stijl aanneemt. Naarmate de leeftijd vordert is op een gegeven moment de tijd daar om die geripte skinny jeans en studded biker-jas gedag te zeggen.

stijlvoornemens-5 stijlvoornemens-4

Sexy suede

Ja, hoor, dit gaat ‘m worden. Geen vrouw kan meer van je afblijven zodra jij dit heerlijk zachte leer over je schouders trekt. Voor de zomer een toffe suede bomber en voor de winter een toffe suede bomber. Of een suede overshirt van Our Legacy. Of suede desert boots. Koop maar gewoon iets van het bovenstaande, want je zult er blij van worden. En iedereen die jou ziet lopen ook.

stijlvoornemens-7 stijlvoornemens-6

Sportsformeel

Raar woord: sportsformeel. Het bestaat ook niet. Maar wat het betekent is dat je formele kledingstukken niet gescheiden hoeft te houden van sportswear of in ieder geval meer casual stukken. We zagen de afgelopen twee jaar dat de joggingsbroek ineens evolueerde tot volstaande pantalon. We zien sneakers onder pakken worden gedragen. Windrunners jasjes onder blazers. Hoodies onder formele overcoats. Al met al: deze twee werelden, die eigenlijk ver van elkaar vandaan liggen, hebben wel degelijk raakvlakken. Combineer ze.

Shop hieronder onze favoriete casual items!