Waar we vorige keer schreven over romantische, knusse bestemmingen die je met je vriendin moet ontdekken, belichten we nu het andere punt van het spectrum: adventure, sporten, strijden. We raadpleegden de Booking.com database om op basis de passie ‘adventure’ toffe bestemmingen te zoeken, want zeg nou zelf, iedere man ligt liever te strijden in een kayak dan dat hij weken bakt op de Spaanse costa, toch?

Maar adventure is iets wat iedereen weer anders ervaart. Waar de een pas spanning en sensatie voelt wanneer hij in z’n eentje, zonder schoenen, pijl en bogen in elkaar aan het flansen is in een tropisch regenwoud in Panama, voelt de ander zich meer op zijn gemak op een surfplank in de onvoorspelbare wateren van Peniche, Portugal.

Met dit in het achterhoofd selecteerden we de volgende bestemmingen om alleen of met vrienden heen te gaan. Bestemmingen zowel ver buiten Europa, als dichter bij huis – minder dan 1500km verwijderd van Nederland; tussen de 1500 en 3000 kilometer weg van ons land; en meer dan 3000km ver weg.

Hiken in Östgötaleden, Zweden

avontuurlijke vakanties avontuurlijke vakanties vakantie avontuurlijk

 

Te zuiden van Stockholm ligt een natuurgebied dat zo’n 1200 kilometer land bestrijkt. Dat is best flink. En dan gaat het niet over lieve grasveldjes. Nee, wilde rivieren, donkere wouden en beren. Scandinavië is een van de weinige Europese gebieden waar je mag wél wildkamperen. Dus neem het ervan. Trek met een maat van je door de wildernissen die de Zweedse landschappen te bieden hebben. Er zijn genoeg toffe routes te vinden om te ontdekken. Tentje mee en gaan. Kampvuren bouwen, vis vangen en een beetje huilen omdat je in de regen je tentje moet opzetten. Hoort erbij, maar we kunnen ons voorstellen dat je na een aantal dagen strijden behoefte hebt aan iets van comfort en luxe.

Eindig je tocht dan in de bed & breakfast midden in de wijngaarden van Östgötaleden. In Särtshöga Vingård kan je bijkomen van het vechten met beren, het met blote handen vangen van zalm en het bijna verdrinken in wilde wateren. In dit droomachtige huisje zit je met z’n tweeën vanaf €128,- per nacht. 

vakantie avontuurlijk vakantie avontuurlijk vakantie avontuurlijk

Surfen in Peniche, Portugal

vakantie avontuurlijk vakantie avontuurlijk plekken voor avontuurlijke vakantie

 

Survivallen is natuurlijk de ultieme test op je mannelijkheid, maar jezelf begeven in de Atlantische golven valt toch ook zeker niet te onderschatten. In het Portugese Peniche heb je voor ieder wat wils. Zowel voor beginnende als professionele surfers. Een van de betere surfspots in dit gebied van Portugal is Baleal.

De suferscultuur is laid back en sociaal. Daarom is het tof om in een hostel te verblijven, waar je na een dag surfen eindigt met de mensen waar je die dag mee in het water hebt gelegen. Dit maakt dat als je alleen reist er genoeg mensen zijn om Portugese biertjes mee te klappen.

We selecteerden Be Surf als hostel, wat twee minuten verwijderd is van het strand van Baleal en een heel tranquil uitstraling heeft. Je betaalt er zo’n €35,- per nacht voor. Ook zitten er tientallen barretjes en restaurants om de hoek, wat toch best lekker is.

plekken voor avontuurlijke vakantie plekken voor avontuurlijke vakantie plekken voor avontuurlijke vakantie

 

Daarnaast is het tof om de boot te pakken richting het Berlanga Eiland. Huur hier een kano of snorkel om zelf de grotten te ontdekken. Maar vergeet zeker je tentje niet, zodat je kan overnachten op het strand. Worth it.

Bij deze reis is het iets minder strijden op het droge, maar moet je vooral losgaan in het water.

Raften in Baños, Ecuador

plekken voor avontuurlijke vakantie-16 plekken voor avontuurlijke vakantie plekken voor avontuurlijke vakantie

 

Als je echt alle facetten van een vakantie wilt ontdekken op een manier waar Chuck Norris jaloers van zou worden, ga dan naar Baños. Dit is een plek in Ecuador waar je ieder avontuurlijk ding kan doen dat je hartje begeert. Het is dé spot om te raften, kajakken en te kanoën, of als je liever droge voeten houdt kan je er super nice mountainbiken. Mocht je jouw hartslag toch nog op niveau ‘hardcore’ willen krijgen? Spring van een brug. Met touw. Of doe de Ultra Zipline, een zipline van 1,3 kilometer lang over ongekende wouden.

Stop ondertussen even bij even bij het Aldea Real Resort, waar je voor €60,- overnacht op een magische plek, midden in een dal waar je uitkijkt op de Pastaza rivier. Omdat je even met twee voeten op de grond moet staan en je brein weer even op een rijtje krijgen, is toch lekker nadat je bijna een rots hebt gekopt tijdens een bungee jump.

avontuur-17

Wereldwijd zijn er duizenden plekken waar je helemaal Bear Grylls kan gaan. We hopen dat je met de bovenstaande bestemmingen bent geïnspireerd om buiten je comfort zone te stappen, slangenbloed te drinken en te slapen terwijl beren je tenen kietelen.