Begin klein en met gewoontes

Je zal jezelf erbij neer moeten leggen dat in 1 jaar van niet-sportend naar een lichaam als Dwayne The Rock Johnson nu eenmaal niet reëel is. Je hoeft niet vanaf 1 januari ineens 6 keer per week te gaan sporten en alleen maar gezond eten. Mocht dit je lukken, dan zullen we natuurlijk de laatste zijn die dit afraden. Maar in de meeste gevallen is het toch echt te hoog ingezet. Begin dus klein en met vaste gewoontes. Focus op één gebied van verbetering tegelijk en creëer hier gezonde gewoontes. Wanneer dit je lukt pak je er nog iets bij. Zo krijg jij vanzelf die compleet gezonde levensstijl.

Sportdoelen MAN MAN

Snelle HIIT workouts

Druk, druk, druk. Het is het motto van vrijwel heel werkend Nederland. We hebben blijkbaar geen tijd meer voor 2 uur durende workout sessies en stoppen daarom maar met überhaupt sporten. Of er nu echt geen tijd voor is of echt geen tijd voor wordt gemaakt is nog maar de vraag. Los daarvan kan je ook voor kortere HIIT workouts gaan om sporten beter in je dagelijkse schema te laten passen. Dit zijn workouts met veel oefeningen en weinig rust.

Vind je eigen dieet en niet dat van het internet

We worden doodgegooid met de verschillende mogelijkheden tot dieet. Van keto, tot koolhydraat arm en veganistisch. Hoewel dit natuurlijk best zou kunnen werken, is het zaak een dieet te vinden dat bij je past. Hoe populair of onpopulair het ook is. Het moet voor jou werken en niet voor internettend Nederland.

Sportdoelen MAN MAN

Stel doelen en houd ze bij

Op het gebied van fitness zul je in de meeste gevallen geen team om je heen hebben. Jij bent verantwoordelijk voor eigen doelen, eigen progressie en eigen inzet. Natuurlijk kan je dit goed en standvastig in je hoofd hebben zitten, maar een beetje hulp is nooit erg. Er zijn talloze apps die je helpen om dit bij te houden en een simpele notitie met wat jij wilt bereiken volstaat ook.