Van Volkswagen naar een Porsche

Vanwege de Parijs-Dakar rally is dit authentieke Volkwagen T3 B32 Caravelle busje omgetoverd tot een echte racemonster. Porsche deed met een 959 model mee in de Dakar en hadden daarnaast nog wel een degelijke volgauto nodig. Het moest een wagen worden die de kracht van de andere wagen bij moest kunnen houden en ook nog eens praktisch is. Van het één komt het ander, en zo is dit stukje kunst ontstaan.

Zeldzaam Porsche busje

De onderdelen van het Porsche-busje

Een van de meest opvallende dingen aan deze auto, is dat de traditionele viercilinider-dieselmotor vervangen werd voor een 3,2 liter uit een Porsche 911 Carrera. Hiermee steeg het vermogen van de bus naar 231 pk, met een maximaal koppel van 284 Nm. Als de pk omhoog gaat, moeten ook de remmen goed werken. Daarom werd er gekozen om de normale hardware van de Caravalle te vervangen door dat van de Porsche 944 S. Maar daar bleef het niet bij. Ook werd de versnellingsbak vervangen voor die van een Porsche 911 SC.

onder de motorkap van het Porsche-busje

En als laatste werd er aan de buitenkant extra ventilatieroosters geplaatst zodat het motorblok meer lucht zou krijgen. Deze aanpassingen zorgde ervoor dat de topsnelheid van het busje steeg naar maar liefst 217 kilometer per uur. Zelfs het chassisnummer werd aangepast naar dat van een Porsche-model. Netjes!

binnenkant Porsche-busje

Te koop in Gelderland

Dit opvallende busje staat nu te koop bij het Porsche Centrum Gelderland in Heteren. Hij heeft misschien wel een nieuw lakje nodig, maar dat is niks vergeleken wat je krijgt! Het racemonster dat kilometers in de woestijn heeft gereden, staat te koop voor het torenhoge bedrag van maar liefst 364.900 euro. Interesse in het Porsche-busje, bekijk dan de advertentie van de dealer.