De film is gebaseerd op de vluchtramp in de Andes in 1972

La Sociedad de la Nieve (In het Engels vertaald Society of the Snow) is een film van regisseur J.A. Bayona. Deze film is momenteel dé Oscarinzending van Spanje en dat is dan ook niet zonder reden.

Het is een ijzersterke film die het waargebeurde verhaal vertelt van de vluchtramp in de Andes in 1972. Tijdens deze vluchtramp vliegt een rugbyteam naar Chili, alleen komen ze daar helaas nooit aan. Tijdens de reis stort het vliegtuig namelijk neer op een gletsjer in het Andesgebergte, waarvan 29 passagiers deze vreselijke ramp hebben overleefd. Deze groep staat voor een grote uitdaging om te zien te overleven in het Andesgebergte, waarbij er een paar extreme en bijna onmenselijke keuzes gemaakt moeten worden.

De cas van Society of the Snow

In deze film zijn in de hoofdrollen onder anderen Simon Hempe, Rafael Federman en Esteban Bigliardi te zien en ging op het filmfestival van Venetië in première. Sinds 21 december 2023 is La Sociedad de la Nieve in de bioscopen te zien en sinds 4 januari 2024 is deze topfilm nu ook via Netflix te streamen.

IMDb-score en reacties van kijkers over Society of the Snow

Dat de film goed scoort, is wel duidelijk. Dat bewijst de nominatie voor een Oscar. Op IMDb scoort de film een goede 7.9 van de 10 sterren en ook op Rotten Tomatoes scoort hij hoog. Zo krijgt hij maar liefst 90% op de Tomatometer en krijgt de film een publieksscore van 84%. Een criticus op schrijft op Rotten Tomatoes het volgende: “Society of the Snow gebruikt meesterlijke technische vaardigheden in het verhaal van een tragedie in het echte leven, maar niets van dat spektakel gaat ten koste van de eenvoudige, krachtige boodschap.” Ook de kijkers zelf zijn enthousiast. Wij hebben een aantal reacties van de kijkers op X (voorheen Twitter) voor jullie geselecteerd:

Bekijk hieronder de trailer: