1. De achterdeur wordt herontdekt

Als we denken aan de achterdeur nemen tijdens de daad, denken velen meteen aan ‘walging’. Het is voor velen een taboe en het wordt nog als een negatief en vies iets gezien, terwijl dat helemaal nergens voor nodig is. Wanneer beide personen dit interessant vinden en er mee willen experimenteren, is het zeker het proberen waard om dit in de slaapkamer te ontdekken. Ook in een heterorelatie kan de vrouw jouw achterdeur gebruiken, dit door de prostaat te stimuleren.

Deze is toegankelijk via de achterste en kan — wanneer hij goed wordt gemasseerd — zorgen voor ultiem genot. We kunnen ons voorstellen dat jij dit maar gek vindt, probeer dit dan eerst zelf voordat je het door iemand anders laat doen. “Als je de prostaat nog niet eerder hebt gestimuleerd, kan het gebruik van een prostaatmasseur leiden tot een serieus intens hoogtepunt, maar je hoeft het niet te forceren”, vertelt expert Annabelle Knight. Ook geeft ze een handige tip mee: “Het gebruik van glijmiddel is het eerste waar iedereen rekening mee moet houden bij het verkennen van de achterdeur”.

2. Smart tech

Terwijl alles op slot was de afgelopen jaren hebben we een hoop alternatieven gezocht om toch met anderen de daad te kunnen doen. Zo gingen we massaal online aan de slag en gaven we een kans aan virtuele ervaringen. Hoewel intimiteit én echt samen tussen de lakens duiken niks overtreft, waren een hoop mensen tevreden en willen veel mensen dit meenemen in de échte wereld. Zo is er 36% nieuwsgierig naar een avontuurtje met een plezierrobot. In plaats van een volledige virtuele slaapkamerervaring willen mensen het beste van beide werelden. Niet een heel gek idee zo’n wipmachine…

trends in bed

3.  Mindfulness in de slaapkamer

Het is helaas wel zo, maar tijdens de daad richten we ons meer op het doel (een hoogtepunt bereiken) dan dat we van het moment genieten. Daarom is de trend van dit jaar om meer te genieten van het moment, en dat het niet erg is om niet een hoogtepunt te bereiken. Je kunt niet altijd zes gooien.

4. Open intimiteit

Dit jaar praten we meer over intimiteit. Vroegere taboeonderwerpen als menstruatie, de daad en vrouwelijke dingetjes worden steeds vaker en openlijker besproken, zelfs door mannen. Open intimiteit leidt tenslotte tot betere communicatie over onze behoeften en verlangens. Dus het is ook alleen maar een voordeel in een relatie.

5. Slow love

In plaats van casual dating zijn singles meer geïnteresseerd in slow love, waarbij een emotionele band en serieuze gesprekken voorop staan. Maar nu denk je, wat heeft dit te maken met de slaapkamer? Door zo’n grote emotionele band te creëren, zal het in bed alleen maar fijner en intiemer worden.