Gelukkiger worden doe je zo

Een steuntje in de rug kan geen kwaad. Daarom hebben we, om het je wat makkelijker te maken, vijf punten op een rij gezet. Laat dat geluk maar komen.

Verminder je zorgen

Wat zorgt bij jou voor de meeste stress? Je baan? Je bankrekening? Je relatie? Schrijf de dingen uit die bij jou zorgen voor stress en schrijf mogelijke oplossingen voor het probleem. Vervolgens is het wel de bedoeling dat je hier actief mee aan de slag gaat, anders resulteert het natuurlijk in kak.

Leef simplistisch

Iedere maand een nieuw paar schoenen, zes jassen en drie broeken halen, zal hoogstwaarschijnlijk niet je gelukzaligheid op langer termijn niet echt goed doen. Spendeer geen geld aan betekenisloze dingen.

Plan tevens je agenda niet nokkie vol. Trek tijd voor jezelf uit. Steek tijd in de kleine dingen waar je blij van wordt, zoals een tof blad of door te sporten.

gelukkiger-leven-1

Hekel minder

Je zit er zelf alleen maar mee als je bepaalde mensen hekelt. Laat deze mensen of gebeurtenissen gewoon achter je en ga verder met leven. Haat heeft nog nooit gezorgd voor progressie.

Doneer meer

Soms kan liefdadigheid jou net zoveel voldoening geven als dat het de andere partij geeft. Er is bijna niets zo bevredigend als je best doen om een betekenisvol gift te geven aan iemand waar je voor geeft.

gelukkiger-leven-2

Verwacht minder

Teleurstelling is enkel het resultaat van bepaalde verwachtingen. Hoe minder jij verwacht van mensen, plekken of dingen om je heen, hoe minder hard jij op je plaat zal gaan. Behandel anderen zoals jij het liefst behandeld wilt worden en alles valt uiteindelijk op z’n plek.