Een onvergetelijk vader-zoon avontuur, op naar het EK

Stel je voor: je favoriete voetbalteam heeft zich eindelijk gekwalificeerd voor het EK voetbal, en je hebt kaartjes bemachtigd. Voor veel voetbalfans is dit een droom die uitkomt. Voor deze Schotse vader was het duidelijk dat zijn zoon deze ervaring niet mocht missen. Maar hoe leg je dit uit aan de school zonder een boete te riskeren?

In een wereld waarin aanwezigheid op school strikt wordt gecontroleerd, wist deze vader dat een simpele absentiebrief niet voldoende zou zijn. Dus schreef hij een mailtje dat zowel de school als het internet deed glimlachen. Bekijk het berichtje hier:

De reacties van andere ouders en de school

De reacties op het mailtje waren overweldigend positief. Twitteraars prezen de vader voor zijn creatieve aanpak en het benadrukken van de waarde van ervaringen buiten de traditionele leeromgeving. De school zelf, getroffen door de oprechte toon en het enthousiasme van de vader, besloot een oogje dicht te knijpen en gaf Jamie de zegen om deze unieke kans te grijpen.

Ook zijn er hilarische reacties zoals het feit dat de leraar van het jongetje zijn absentie het amper zal gaan opmerken, omdat het niet al te beste schotse voetbalteam er toch zo in het EK uitligt.