Uit een onderzoek van de Universiteit van Kansas is gebleken dat 90% van de eerste indruk die je van iemand krijgt, afhankelijk is van de schoenen die diegene draagt. Onder andere leeftijd, geslacht, inkomen en persoonlijke eigenschappen worden allemaal ingeschat door te kijken naar het stel schoenen dat iemand op dat moment draagt. Dit alles heb je vaak niet door op het moment dat je ’s morgens je fijnste stappers uit de kast pakt, maar na het lezen van dit artikel denk jij de volgende keer beter na over de schoenen die je draagt.

Je eerste date met je potentiële nieuwe dame

De eerste indruk die je potentiële nieuwe dame van je krijgt moet, vanzelfsprekend, goed zijn. Op het moment dat je haar de doorslaggevende swipe gaf op Tinder zag ze misschien je schoenen niet, maar nu jullie face-to-face staan, is disliken niet meer mogelijk. Ga op je eerste date voor een casual look en kleed je dus niet te chique. De eerste date moet relaxed zijn en zo moet je outfit ook zijn. Ga voor een fijn stel sneakers, maar zorg wel dat ze schoon zijn voor een goede eerste indruk.

MAN MAN Common projects

De eerste ontmoeting met je schoonouders

Voordat je je ouders voor de eerste keer gaat ontmoeten, is het belangrijk om iets over ze te weten. Natuurlijk moet je altijd jezelf zijn, maar het is nooit verkeerd om rekening te houden met de belangrijkste afkeren van je schoonouders. Mocht je schoonmoeder nu bijvoorbeeld een super strenge veganist zijn, dan is het wellicht handig om geen leren schoenen uit je kast te trekken. In het geval dat er niet zulke feiten bij je bekend zijn, kies dan voor een goed paar brogues voor een modebewuste en stijlvolle keuze en zorg dat het oordeel van je schoonouders in elk geval niet stuk gaat op je schoenen.

Brogues MAN MAN

De eerste ontmoeting met een potentiële nieuwe klant

Naar de eerste ontmoeting met een potentiële nieuwe klant, ga je met de hoop op een lange en goede samenwerking. Zeker bij zo’n ontmoeting is de eerste indruk die je achterlaat super belangrijk. Laat het doorgaan van de deal niet afhangen van je schoenen en houd rekening met de schoenenregels. Ga voor een zelfverzekerde look door te kiezen voor klassieke Chelsea boots.

MAN MAN Chelsea Boot Suit Regels

Je eerste sollicitatie gesprek

Dit is de gelegenheid waarbij de eerste indruk die je achterlaat het allerbelangrijkste is. Ondanks dat degene met wie je aan tafel zit zich heeft verdiept in jouw kwaliteiten, kan ook deze persoon horen bij die 90 procent die zijn eerste indruk laat afhangen van de schoenen die jij draagt. Ga naar je afspraak met een paar klassieke Good Year Welts ofwel Engelse herenschoenen en loop naar buiten met een nieuwe job.

 

MAN MAN Schoenregels good year

We begrijpen dat je deze collectie aan schoenen niet allemaal in je kast hebt liggen en dat het kopen van de juiste schoen soms nog best een dingetje kan zijn. De Herenschoenenwinkel biedt een ruim scala aan schoenen aan, die zowel geschikt zijn voor die eerste date als voor je sollicitatiegesprek. Met het dragen van deze schoenen laat jij gegarandeerd een goede indruk achter.