De herfst doorkomen op geschikte schoenen

Het is belangrijk om er, ongeacht welk seizoen het is, modieus en verzorgd bij te lopen. En dat lopen doe je uiteraard op de juiste schoenen. Wij lichten vijf verschillende modellen toe, die deze herfst jouw look helemaal af zullen maken.

1 Suède sneakers

We zeiden eerder al dat niet alle sneakers het najaar aankunnen, maar gelukkig zijn er uitzonderingen. Leren en suède sneakers zijn waterdicht en houden je voeten heerlijk droog. Bovendien heeft een leren sneaker een bepaalde luxe uitstraling die je mist bij andere modellen. Je vindt deze modellen voornamelijk in natuurtinten en bruin, waardoor ze goed bij veel herfstoutfits passen.

schoenen herfst winter 2019
Foto via Instagram Erik Forsgren

 

2 Brogues

Deze chique schoenen kenmerken zich door kleine gaatjes op de neus van de schoen en aan de zijkanten. Oorspronkelijk dienden deze gaatjes, perforaties genoemd, om de afvoer van water en vocht af te voeren. De schoen werd namelijk vaak gedragen op een natte ondergrond. Vandaag de dag hebben de kleine perforaties voornamelijk een chique functionaliteit, al zijn ze dus ook erg bruikbaar wanneer je weer eens in een diepe regenplas bent gestapt.

 

3 Chelsea boots

Eerder bespraken we al 20 prachtige chelsea boots. De schoenen zijn onmisbaar dit seizoen. Je glijdt er gemakkelijk in en uit, krijgt er een elegante uitstraling van en bovendien gaan ze perfect samen met elk soort outfit. De chelsea boot zie je voornamelijk in de hoofdkleur zwart, maar ook bruin, donkerblauw en camel zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

chelsea schoenen
Foto via Instagram jf_maier

4 Veterboots

Dit model schoenen is vooral functioneel in het najaar. Door de veters en de sterke basis van de schoen zijn veterboots stevige schoenen. Geen regenbui of windhoos krijgt deze herenschoenen klein. Bovendien geven ze een stoere, urban uitstraling aan jouw outfit.

5 Derby’s

Dit chique model komt voor in leer of suède. De schoen heeft relatief veel ruimte aan de wreef, waardoor er veel volume overblijft. Hierdoor krijgt de derby een iets nonchalantere uitstraling dan bijvoorbeeld brogues of oxford schoenen. Toch blijven deze schoenen een chique karakter houden en is dit dus ook één van de vijf modellen die dit najaar onmisbaar is.