Onderzoek

Een aantal jaar geleden deed Dr. Richard Stephens onderzoek aan de Keele Universiteit. Destijds kwam hij tot de conclusie dat schelden een pijn verzachtende werkingen heeft. Hij besloot om ‘schelden’ verder te onderzoeken. In het nieuwe onderzoek werd er gekeken naar het effect van schelden ten opzichte van je kracht. Wat bleek? Schelden zorgt ervoor dat je meer kracht kunt leveren.

Tijdens het onderzoek werden twee oefeningen gedaan. Voor de eerste oefening werden 29 deelnemers op de fiets gezet en bij de tweede werd er een handgrip test gedaan. Beide oefeningen zijn twee keer uitgevoerd door de deelnemers. De eerste keer moesten zij de oefening uitvoeren terwijl zij een neutraal woord herhaalden en de tweede keer moesten zij een scheldwoord herhalen.

schelden kracht man man 2

Afbeelding via

De keer dat het scheldwoord werd herhaald, zagen Stephens en zijn team een verhoging van kracht bij de deelnemers. Hoe het komt dat de deelnemers meer kracht konden uitoefenen terwijl zij aan het schelden waren, is niet duidelijk.

Het is in ieder geval de moeite waard om het zelf een keer te testen. Let wel op dat je niet te hard door de gym schreeuwt, zij zullen het waarschijnlijk niet waarderen.