Wie is Ruud Gullit?

Je zou denken dat een grote speler als Ruud Gullit al op jonge leeftijd bij Ajax, PSV of Feyenoord gespeeld zou hebben, maar hij maakte zijn debuut voor het inmiddels failliete HFC Haarlem. Hij drukte daar gelijk zijn stempel want in zijn laatste seizoen in 1982 wist hij zich met Haarlem te kwalificeren voor Europees voetbal. Vervolgens speelde hij drie jaar bij Feyenoord, maakte een pikante overstap naar PSV en was hij in 1987 vertrokken uit Nederland naar het grote Italiaanse AC Milan. Uiteindelijk zou hij zijn loopbaan beƫindigen bij Chelsea tussen 1995 en 1998, waar hij de laatste twee jaren ook de trainer was. Hierna volgde een minder succesvolle trainersloopbaan langs allerlei clubs zoals Newcastle United, Feyenoord, LA Galaxy en Terek Grozny. Toch zal hij bij het grote publiek het bekendst blijven vanwege zijn fenomenale optreden tijdens het EK 1988.

Wat is zijn vermogen?

Al deze prestaties hebben hem rijk gemaakt. Zo wordt zijn vermogen geschat op minstens 10 miljoen euro. De stervoetballer van weleer verdient ook tegenwoordig nog prima. Zo is hij te zien als analist bij Rondo van Ziggo, maar ook regelmatig in het buitenland. Via dergelijke werkzaamheden en ook reclamecampagnes zal de kassa in huize Gullit nog steeds aardig rinkelen.

Toch is het niet allemaal top gegaan de afgelopen jaren. Vanwege onder meer zijn scheiding met Estelle Cruijff is hij namelijk een flink bedrag aan alimentatie kwijt, zo wordt duidelijk in onderstaande video van De Telegraaf: