De carrière van Paul de Leeuw

Paul de Leeuw is een 60-jarige presentator, komiek, cabaretier, programmamaker, acteur en zanger. Kortom, een echte alleskunner. Nadat De Leeuw vroeger zijn havo-opleiding had afgerond, besloot hij een lerarenopleiding te volgen in Delft. Tijdens deze studie ontdekte hij zijn artistieke talenten en besloot hij zich aan te melden voor de Toneelacademie Maastricht, maar helaas kwam hij niet door de selectie.

Nadat Paul in 1983 meedeed met Cameretten in Delft had hij de persoonlijkheidsprijs gewonnen en presenteerde hij een jaar later het festival zelf. Hiera begon zijn bekendheid pas echt te groeien en heeft hij nog tientallen televisieprogramma’s gepresenteerd zoals Holland’s Got Talent, De Wereld Draait Door en Wie ben ik?. Anno 2023 is er vrijwel niemand in ons land die nog niet heeft gehoord van deze man.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Paul Henri de Leeuw (@pauldeleeuw)

Wat is zijn salaris en vermogen?

In 2013 besloot Paul zijn contract niet te verlengen omdat hij meer dan de Balkenendenorm wilde verdienen. Nu werkt hij al jaren als freelancer en liet hij aan het AD weten dat hij tegenwoordig te duur is voor een liveprogramma. Hij wil namelijk meer geld. Nog voor 2013 verdiende de presentator 374.000 euro per jaar, maar tegenwoordig verdient hij als freelancer ‘maar’ 181.000 euro per jaar. Nog steeds niks om te klagen natuurlijk.

Paul zijn vermogen zal niet slecht zijn aangezien hij investeert in vastgoed en acht bedrijven op zijn naam heeft staan. De Leeuw is bij twee van deze bedrijven de enige aandeelhouder: Hempie BV en Stevana Tower BV. Hempie BV had in 2007 een balanstotaal van 6,8 miljoen euro. Met al die ondernemingen bij elkaar opgeteld zal dat uit komen op een geschat vermogen van 8,5 miljoen euro. Twee jaar geleden kwam het totaal vermogen van Paul de Leeuw uit op een bedrag van 15 miljoen euro. Of dat nog steeds zo is, weten we niet, maar er zal waarschijnlijk niet veel veranderd zijn. Nog steeds behoort de presentator tot de best verdienende mediapersonen van Nederland.