Emma Heesters begon met covers op YouTube

Voordat Emma bekend werd heeft ze altijd al wat met muziek gedaan. Ze begon met een YouTube-kanaal waar ze een eigen cover maakte op bekende nummers. Artiesten die ze coverden waren bijvoorbeeld Meghan Trainor, Ariana Grande en Alan Walker. Door deze nummers werd haar bereik enorm groot op social media en kreeg haar account in korte tijd waanzinnig veel streams. Op dit moment heeft haar account wel meer dan drie miljoen volgers en worden haar video’s ook miljoenen keer bekeken. Ook steeg het aantal volgers op Emma’s Instagram-account exponentieel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Heesters (@emmaheesters)

In 2019 is Emma pas echt doorgebroken. Haar eerste hit met Rolf Sanchez (‘Pa olividarte’) ging zo hard dat ze in de top drie van de Top 100 kwam te staan. Vanaf dit moment werd ze steeds populairder en het duurde niet heel lang voordat vrijwel heel Nederland haar naam kende. Haar volgende hit ‘Loop niet weg’ kwam ook in de top 3 te staan van de Top 100. In 2020 scoorde haar nummers wat minder goed, maar in 2021 kwam ze samen met Ronnie Flex en Kris Kross Amsterdam met het nummer ‘Alles wat ik mis’. Deze track kwam bovenaan de Top 100 te staan. Kortom, Emma weet onderhand wel hoe het is om hits te scoren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Heesters (@emmaheesters)

Wat is het salaris van de Nederlandse zangeres per optreden?

Voor een leuk besloten evenement kan je via Artist Bookings Emma ‘huren’ voor een optreden. Je betaalt telkens voor een half uur. Wanneer je haar ‘huurt’, betaal je puur en alleen voor haar optreden. Geluid, licht en alle andere dingen die er bij komen moet je nog extra betalen. Je hebt twee mogelijkheden als je Emma op je podium wil hebben staan. Je kan of haar apart in huren, of samen met het bandje SESSION. Nu heb je vast en zeker de vraag: hoeveel kost het dan? Emma Heesters verdient voor een half uurtje optreden 10.500 euro. Hoe bizar is dat! Deze prijs is zelfs een ‘vanaf-prijs’ en er komt ook nog 7% BTW op voor muziekrechten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Heesters (@emmaheesters)