De wachttijd van een Rolex herenhorloge

Dat er wordt gewerkt met wachtlijsten bij de aanschaf van een Rolex is niet zo vreemd. Wil je immers een Bugatti Chiron kopen, dan rij je er ook niet dezelfde dag mee weg. Exclusiviteit heeft nou eenmaal zijn nadelen. Dat wil niet zeggen dat het wachten zinloos is. Wordt het klokje eenmaal geleverd, dan mag jij echt van geluk spreken. Afhankelijk van het gewenste model kan de wachttijd flink oplopen. Heb je niet zoveel geduld, check dan de wachttijden van jouw favoriete Rolex model.

 

Tijden van Rolex veranderen

Een paar jaar geleden was het nog ondenkbaar dat je lang zou moeten wachten op jouw geliefde Rolex. Je liep destijds gewoon de juwelierszaak binnen, gaf aan wat je zocht en na het aftikken van een klein vermogen liep je zo trots als een pauw naar buiten mét jouw Rolex herenhorloge. Tijden zijn veranderd en ook Rolex moet nu erkennen niet zo snel meer aan de vraag te kunnen voldoen. Toch is dat geen reden om af te zien van je aankoop.

De 126710BLRO en de Daytona 116500LN

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat de Rolex Daytona en de GMT Master II de populairste Rolex modellen zijn. Ze zijn daardoor niet alleen bijzonder prijzig, je zult ook engelengeduld moeten hebben om er een te bezitten. Dat wil zeggen, als je een nieuw exemplaar wilt hebben. Nu heeft de GMT Master II de Daytona nog net niet verslagen qua populariteit, maar het scheelt niet veel. Die populariteit neemt overigens gekke vormen aan. Tot voor kort kon je inderdaad gewoon op de wachtlijst voor een GMT-Master II 126710BLRO worden geplaatst, maar die wachttijd liep schaamteloos hoog op. Ook de wachttijd voor een Daytona ref. 116500LN is inmiddels net zo lang.

De oplossing is de ‘belangstellendenlijst’. Je zal overigens wel flink moeten aandringen, de betere juwelier weet namelijk dat je weinig tot geen kans maakt om er daadwerkelijk een te bezitten. Met een wachttijd van vaak wel 20 jaar heb je meer kans om eerder een huurwoning in Amsterdam te bemachtigen.

Rolex Daytona witte vlak

Foto: Rolex

 

De “Batman” 126710BLNR (7 jaar wachten)

Wil je geen 20 jaar of langer wachten en ben je niet zo kieskeurig, dan is de “Batman” 126710BLNR een leuk alternatief. Prima klokje, maar het ding kent een levertijd van zo’n 7 jaar! Kortom, met een beetje mazzel studeert je zoontje eerder af, dan dat jij een nieuwe Rolex om je pols kan doen. We kunnen dus rustig stellen dat de GMT-Master II 126710BLNR het best lekker doet. Mocht 7 jaar dus geen probleem zijn, teken er daar op in.

Rolex Batman horloge witte vlak

 

“Hulk” 116610LV (3 – 4 jaar wachten)

We kunnen ons voorstellen dat je ook een wachttijd van 7 jaar wat gortig vindt. Daar kunnen we je geen ongelijk in geven. In dat geval kan het slim zijn om je standaard iets te verlagen en genoegen te nemen met een Rolex Sumariner “Hulk” 116610LV. In dat geval hoef je er slechts 3 tot 4 jaar op te wachten. Dat is ten minste nog te overzien. Toch liever een die je na een paar dagen al om je pols kan hangen? Kies dan voor een goede occasion. In dat geval kun je na een paar dagen al de grote jongen uit gaan hangen.

Hulk Rolex witte vlak

 

Deepsea 126660 (wachttijd ca. 3 jaar)

Wil je echt geen tweedehands Rolex, dan zit er maar een ding op. Je zilt moeten wachten tot je aan de beurt bent. Dat hoeft op zich niet schrikbarend lang te zijn, in het geval van een nieuwe forse Rolex Deepsea 126660 is de wachttijd ‘slechts’ drie jaar. Dat is dus een mazzeltje. Daar kan je trouwens ook mee gaan diepzeeduiken, het klokje is namelijk waterdicht tot 3900 meter.

Rolex sea witte vlak

Wachtlijst omzeilen

Is het dan echt niet mogelijk om een nieuwe Rolex te bemachtigen zonder geconfronteerd te worden met een overdreven lange wachtlijst? Jazeker wel, maar dan moet je gewoon geluk hebben. In een enkel geval tref je online een webshop aan die dergelijke herenhorloges gewoon op voorraad heeft. Houd in dat geval wel rekening met een (veel) hogere vraagprijs dan de retailprijs.

 

Foto’s: Rolex